Şehenk, Capri Palace ortaklığı için ne dedi?

Şehenk, Capri Palace ortaklığı için ne dedi?

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Patronlardunyasi.com'un sorusu üzerine o haberlere açıklık getirdi..

Şehenk, Capri Palace ortaklığı için ne dedi?
16px
24px
04.09.2012 20:10
ABONE OLgoogle

Bir haftadır ekonomi basınında Doğuş Grubu'nun, dünya sosyetesinin uğrak yeri İtalyan Capri Adası’ndaki Capri Palace Otel’in sahibi Tonino Cacace ile ortaklık için masada olduğu ve yüzde 51'ini aldığı yazılıyordu. Ancak grup bu haberlere şimdiye kadar bir açıklama yapmadı.

Doğuş Holding, 9 bankanın katılımıyla 3 yıl vadeli 160 milyon Dolar ve 75 milyon Euro tutarında “Club Loan” anlaşmasına imza attı

Salt Galata’da gerçekleştirilen imza törenine, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ve Club Loan’da yer alan bankaların üst düzey yöneticileri katıldı. Patronlardunyasi.com'dan Cihan Orhan'ın "Doğuş Grubu'nun, dünya sosyetesinin uğrak yeri İtalyan Capri Adası’ndaki Capri Palace Otel’yle ortaklığınız doğru mu?" şekldindedi soruya Hüsnü Akhan cevap vermedi.

Israrlı sorumuz üzerine Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk, Tonino Cacace Ailesi'nin sahibi olduğu Capri Palace Otel’in yüzde 51 çoğunluk hissesini aldıklarını açıkladı.

Şahenk, Grup olarak artık kaliteli, lüks, özel uçağı ile teknesiyle çok özel turizm segmenti olan belirli kişilere hizmet etmek üzere 5+2 turizmin yapılabileceğine kanaat getirdiklerini vurgulayarak, Marmaris'teki D Hotel'in bu stratejinin ilk adımı olduğunu söyledi.

Türkiye'deki lüks turizmin çok yeni bir hareket olduğunu anlatan Şahenk, ''Bunu yapmanın 2 yolu var. Ya bu know how'ı yabancı bir grupla paylaşmak, ya da kendinizin yönetmesi... Biz kendimiz yönetmeyi ve kendimiz hissettiğimiz şekilde ev sahipliği yapmaya karar verdik. Bu anlamda Capri Palace, Capri Adası'ndaki en önemli otellerden biri. 700'e yakın müşterinin her zaman geldiği bir yer. Biz otel satın almadık. Bir ortaklık girişiminde bulunduk. Otelin yüzde 51'ini satın aldık. Yüzde 49'u halen diğer ailede. Bu otel bizim Türkiye'ye getireceğimiz müşterilerimiz için de bir eğitim merkezimiz olacak. Bu anlamda Capri Palace bir satın alma değil ortaklıktır'' ifadelerini kullandı.

ÇİP FABRİKASI KURULUYOR MU?

Türkiye'de çip fabrikası kurmak için SK Grubu'yla çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Şahenk, ''Ortaya rakamsal bir büyüklük çıkmadı. Çıktığı zaman bunun finansman yapısını Hüsnü bey ile arkadaşlarımız halledecektir'' dedi.

Son imzaladıkları Clup Loan kredisinde Volkswagen'in olmadığını söyleyen Şahenk, Volkswagen'in Türkiye'de yatırım yapacağına inandığını kaydetti.

Türkiye'nin geldiği önemli konumda artık Volkswagen için Türkiye'de yatırım yapmamanın bir rüyanın dışında bir hata olduğunu düşündüğünü aktaran Şahenk, ''Son dönemde Volkswagen ile Porsche Grubu'nda değişiklikler oldu. Biz bunun 2 senedir olacağını düşünüyorduk. Şimdi Volkswagen ile Porsche Grubu çok daha özel bir şekilde yönetilmeye başlandı. Bu konuda atılacak bir adım olursa inşallah Aclan Acar bey bu havadisi size verecektir diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde