Sedef Kabaş hakkında karar çıktı

Sedef Kabaş hakkında karar çıktı

Gazeteci Sedef Kabaş’ın "Tweet soruşturması" kapsamında evine arama yapmaya gelen polislere "direnme" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddia ediliyordu.

Sedef Kabaş hakkında karar çıktı
16px
24px
26.05.2015 09:42
ABONE OLgoogle
"Tweet soruşturması" kapsamında evine arama yapmaya gelen polislere "direnme" ve "hakaret" suçlarını işlediği iddia ediliyordu. Mahkeme ilk celsede "suçun unsurları oluşmadı" diyerek beraat kararı verdi.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’na yönelik attığı tweet nedeniyle evine arama yapmaya gelen polislere hakaret ettiği ve direndiği gerekçesiyle yargılandığı dava ilk duruşmada karara bağlandı.

Mahkeme,  "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "Kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından yargılanan Sedef Kabaş’ın, suçunun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle bu suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi.
İddianamede Kabaş’ın "Direnme" ve "Hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan, 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyordu. Sedef Kabaş davanın ardından adliye önünde yaptığı açıklamada "Türk adaletine güveniyorum. Güvenmeye de devam edeceğim" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde