Sedat Şahin'in kardeşine Nişantaşı'nda kalaşnikoflu infaz!

Sedat Şahin'in kardeşine Nişantaşı'nda kalaşnikoflu infaz!

Suç örgütü lideri Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerindeki evinden çıktıktan kısa süre sonra, bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu öldü. Olayda Enver Aydın da yaralandı.

Sedat Şahin'in kardeşine Nişantaşı'nda kalaşnikoflu infaz!
16px
24px
24.12.2014 23:44
ABONE OLgoogle
İstanbul bugün öğle saatlerinde Sarıyer'de meydana gelen otomobilde silahlı saldırı haberinin ardından akşam saatlerinde ikinci bir saldırının şokunu yaşadı. Suç örgütü lideri Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerindeki evinden çıktıktan kısa süre sonra, bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu öldü. Olayda Enver Aydın da yaralandı.

Olay, saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Vedat Şahin ile yakın adamı Ferdi Topal, Valikonağı Caddesi üzerindeki evden yaya olarak çıktıktan 20 metre sonra, yoldan geçen bir otomobilin içinden kalaşnikof marka otomotik silahlarla yaylım ateşi açıldı.

Saldırıda yaralanan Şahin ile Topal yakındaki Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayda yaralanan Enver Aydın adlı kişi de tedavi altına alındı. Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken Valikonağı Caddesi de trafiğe kapatıldı. 

Şüphelilerin olay yerinden bir araçla kaçtığı iddia edildi.  Polis ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

ÇOK SAYIDA BİNADA İSABET VAR

Silahlı saldırı sonrası, olayın meydana geldiği Valikonağı Caddesi'ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, önce olay yerini ardından da caddeyi araç trafiğine kapattı. Silahlı saldırının meydana geldiği noktada, olay yeri inceleme ekipleri detaylı inceleme yaparak delil topladı.

Yapılan incelemelerde olay yerinde çok sayıda mermi kovanı bulunurken, cadde üzerindeki birçok binaya da çok sayıda merminin isabet ettiği belirlendi. Ayrıca bazı evlerinde camlarının kırıldığı görüldü.

AMERİKAN HASTANESİ ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olay sonrası, Amerikan Hastanesi'nin önünde ve çevresinde çok sayıda polis ekibi ve TOMA önlem aldı.

SEDAT ŞAHİN KİMDİR?

Sedat Şahin ve adamlarına yönelik Kasım 2005’te düzenlenen operasyonda  tutuklanmış ve hakkında çete kurmak ve yönetmek iddiasıyla dava açılmıştı. Sedat  Şahin’in de arasında bulunduğu 53 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Saral’ın İtalya’da öldürülmesi ile bir iş adamının öldürülmesine teşebbüs etme olaylarının da aralarında bulunduğu 6 eyleme yer verilmişti. Sedat Şahin’in 3 kez uygulanmak üzere, “taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçundan ağır müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Şahin’in ayrıca “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “gasp” suçlarından da 4,5 ile 29 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şahin ve beraberindekiler 2010 yılında yaptıkları başvuru neticesinde tahliye olmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde