Sedat Peker’in ‘silahlanma çağrısı’na takipsizlik

Sedat Peker’in ‘silahlanma çağrısı’na takipsizlik

Yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Sedat Peker hakkında silahlanma çağrısı yapması nedeniyle açılan soruşturma davaya dönmedi.

Sedat Peker’in ‘silahlanma çağrısı’na takipsizlik
16px
24px
01.08.2019 15:49
ABONE OLgoogle

Peker, yerel seçim öncesi 2 Şubat’ta İstanbul’daki konuşmasında,‘seçim sonuçlarına göre teröristlerin sokağa çıkabileceğini, ülkeyi korumak için herkesin ruhsatlı silah alması gerektiğini’söylemişti. Bunun üzerine Peker hakkında ‘suç işlemeye tahrik’ ve‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’den soruşturma açılmıştı.

İstanbul Anadolu başsavcılığı, Peker’in savcılık ifadesinde konuşmanın önceden hazırlanmadığını, soru soranlara karşılık kalabalığa hitap etmesinin istendiğini dile getirdiğini kaydetti. Peker, konuşmasının suç olmadığını da savundu. Sedat Peker'den 'Silahlanın' çağrısı

Savcılık takipsizlik kararında konuşmada ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçunun yer almadığını kaydetti. Ayrıca, kararda ‘silahlanma çağrısının ruhsatlı silah vurgusu şeklinde yapılmış olması ve bunun tüm vatandaşlar için yasal bir hak olması’ nedeniyle ‘suç işlemeye tahrik etmek’ suçunun unsurlarının da oluşmadığı aktarıldı. Sedat Peker terör savcısına ifade verdi: Konuşmamın arkasındayım

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde