Seçimler erteleniyor mu! Hükümete yakın gazete yazdı

Seçimler erteleniyor mu! Hükümete yakın gazete yazdı

Türkiye gazetesi "Yerel seçimlere mevsimsel ayar" başlıklı bir haber yayımladı.

Seçimler erteleniyor mu! Hükümete yakın gazete yazdı
16px
24px
09.02.2018 08:06
ABONE OLgoogle

Hükümete yakın Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesi "Yerel seçimlere mevsimsel ayar" başlıklı bir haber yayımladı. 

Yücel Kayaoğlu imzası taşıyan haberde; AKP'nin kış şartlarından kaynaklanan zorluklar nedeniyle, 2019 Mart ayında yapılması gereken yerel seçim tarihinin değiştirilmesini yeniden tartışmaya açtığı belirtildi. Parti içindeki ağırlıklı görüşün ise "Anayasa değişikliği olmadan seçim tarihinin değiştirilmesinin söz konusu olmayacağı" yönünde olduğu yazıldı. 

SEÇİMLERİN ERKENE ÇEKİLMESİ İHTİMALİ

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kurmayları ile yaptığı toplantıda yerel seçim tarihinin değiştirilmesinin yeniden gündeme geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanının da kış şartları nedeniyle riskli bir kampanya sürecinin yaşandığına yönelik değerlendirmelere hak verdiği belirtildi. Bu konuda, atılacak adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda, ağırlıklı olarak bunun için Anayasa değişikliği yapılması gerektiği görüşü ortaya çıkarken, bazı hukukçu milletvekilleri ise yerel seçimlerin Mart yerine Nisan ayında yapılması konusunda 'Anayasal bir engel olmayacağını' dile getirdi.

Ak Parti içinde, yerel seçimlerin 2018 Kasım ayına çekilmesi gerektiğine yönelik görüşler de dillendiriliyor. Bu durumda da yine bir Anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin erkene çekilmesi fikrine sıcak bakmadığı belirtiliyor."

Türkiye gazetesinin haberinde, seçim tarihinin referanduma gitmeden değiştirilmesi için AKP ve MHP oylarının yetmediği, CHP'den destek gelmesi durumunda değişikliğin yapılabilmesi için adım atılabileceği de belirtildi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde