Seçilemeyene geri dönüş..TOBB Kanunu’ndaki ‘seçim düzenlemesi’ kabul edildi

Seçilemeyene geri dönüş..TOBB Kanunu’ndaki ‘seçim düzenlemesi’ kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kabul edildi.

Seçilemeyene geri dönüş..TOBB Kanunu’ndaki ‘seçim düzenlemesi’ kabul edildi
16px
24px
22.11.2018 07:20
ABONE OLgoogle

TOBB ve TESK yöneticilerinin seçimlerde aday olmamaları ya da seçilememeleri durumunda eski görevlerine dönme olanağı veren kanun TBMM’de kabul edildi. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ise kapsama dahil edilmedi.

Kanuna göre, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan odalar ve borsaların birlik başkanı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri; esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları genel başkan ve başkan ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri, seçilemedikleri takdirde, en geç Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde eski görevlerine dönebilecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Bu kanun teklifini doğru bulmuyorum

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde bir önerge ile kanunun kapsamına ‘kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının' da dahil edilmesi planlanmıştı.

Ancak AK Parti kanun kapsamını genişletmekten vazgeçti. Bu nedenle de ‘seçim düzenlemesi' TOBMM ve TESK ile sınırlı kaldı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde