Schindler 2 bin kişi çıkaracak

Schindler 2 bin kişi çıkaracak

Corona virüsü salgınının olumsuz anlamda etkilemediği sektör neredeyse kalmadı. Son olarak, İsviçreli asansör ve yürüyen merdiven üreticisi Schindler de yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle dünya çapında 2 bin personelini işten çıkaracağını açıkladı.

Schindler 2 bin kişi çıkaracak
16px
24px
24.07.2020 16:04
ABONE OLgoogle

Dünyanın önde gelen asansör ve yürüyen merdiven firmalarından Schindler de corona virüsü salgınının getirdiği ekonomik sıkıntılarla başa çıkamadı.

Bloomberg'de yer alan habere göre İsviçreli şirket, taleplerdeki büyük düşüşün ardından dünya çapında 2 bin çalışanını çıkarma kararı aldı.

Bu sayı, şirketin tüm iş gücünün yüzde 3'üne denk geliyor. Schindler, idari kadrodaki personelden çıkarma yapacak ve bunu önümüzdeki iki yıla yayacak.

Şirketten yapılan açıklamada, “Corona virüsü salgını, dünyadaki her pazarı olumsuz etkiledi. Bunların başında da inşaat sektörü geliyor. Ayrıca İsviçre frangının gücü de bizi zorluyor” denildi.

SİPARİŞLER YÜZDE 12.1 AZALDI

Schindler'in İsviçre frangı cinsinden gelirleri senenin ilk yarısında yüzde 8.7 azaldı. Şirketin aldığı siparişlerde ise aynı dönemde yüzde 12.1'lik kayıp yaşandı. Küresel ekonomik kriz sırasında rekabet gücünün korunması için personel çıkarma kararının alındığı kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde