Sayıştay'dan KİPTAŞ'a: 64 milyon TL nerede?

Sayıştay'dan KİPTAŞ'a: 64 milyon TL nerede?

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı denetimde KİPTAŞ’ın 64 milyon liralık kâr payını belediye bütçesine aktarmadığını tespit etti.

Sayıştay'dan KİPTAŞ'a: 64 milyon TL nerede?
16px
24px
17.11.2017 06:03
ABONE OLgoogle

Sayıştay'ın İBB için hazırladığı 2016 yılı denetim raporu yayınlandı. Raporda büyükşehirin iştirak şirketlerinden KİPTAŞ'ın “2015 yılı kâr dağıtımı”na ilişkin yapmış oldukları olağan genel kurul toplantılarında 31 Aralık 2016 tarihine kadar kâr payı ve temettü dağıtılması kararı aldığı belirtildi.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Müdürlüğü kayıtları incelendiğinde diğer kurum kârları adı altında kâr payı ve temettü tutarlarının içinde KİPTAŞ'a ait 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla herhangi bir aktarımın yapılmadığı tespit edildi.

DÜZELTİCİ İŞLEM YAPILMADI

KİPTAŞ'ın 4 Nisan 2016 tarihli olağan genel kurul toplantı tutanağında, 2015 yılı kârı ile bilançoda görülen geçmiş yıl kârlarının toplamı olan 64 milyon TL'nin 31 Aralık 2016 tarihine kadar belediye hesaplarına aktarılmadığına dikkat çekilen raporda “Geçen süre için herhangi bir faiz öngörülmemiş olması nedeniyle İBB'nin iştiraklerine faizsiz kredi kullanım olanağı sağladığı düşünülmektedir.

Söz konusu bulguya 2015 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda da yer verilmiş ancak, idare tarafından herhangi bir düzeltici işlem tesisinde bulunulmamıştır” denildi.

GELİRLER DÜŞÜK ÇIKTI

İBB, Sayıştay'a verdiği yanıtta KİPTAŞ'ın genel kurulunda dağıtımına karar verilen 64 milyon liranın ödenmesi için ilgili şirkete yazı yazıldığı ve tahsilat işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Sayıştay raporunda, tahsilat işlemleri tamamlanmadığından kayıtlara alınmayan kâr payı tutarı kadar gelirin daha düşük gözüktüğü vurgulandı. (Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde