Savunma bakanı uçaksavarla kurşuna dizildi

Savunma bakanı uçaksavarla kurşuna dizildi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir törende uyuyakalan Savunma Bakanı Hyon'u sadakatsizlik ve saygısızlık suçlamasıyla kurşuna dizdiği iddia edildi.

Savunma bakanı uçaksavarla kurşuna dizildi
16px
24px
13.05.2015 11:21
ABONE OLgoogle
Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un bir törende uyuyakalması nedeniyle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a sadakatsizlik ve saygısızlıkla suçlandığı ve uçaksavarlarla kurşuna dizildiği iddia edildi.

Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre, Güney Kore istihbaratı parlamentoya açıklamasında Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un 'idam edildiğini' söyledi.

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Koreli milletvekillerine, Hyon'un 30 Nisan'da uçaksavarlarla kurşuna dizildiği bildirildi. Kuzey Kore'yle ilgili haberler bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamıyor.

SADAKATSİZLİK VE SAYGISIZLIKLA SUÇLANDI

BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre, Hyon'un da, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a 'sadakatsizlik ve saygısızlıkla suçlandığına' inanılıyor. Güney Kore Ulusal İstihbarat Birimi'nin ifadelerini aktaran Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon'un, Kim Jong-un katıldığı bir törende uyuyakaldığını ifade etti. NK News adlı analiz sitesi, Hyon'un devlet medyasında son olarak, idam edildiği öne sürülen bir gün önce görünmüştü.


"SAVUNMA BAKANI UÇAKSAVARLA KURŞUNA DİZİLDİ"

Hyon, 2012'de çok sayıda yetkilinin görevden alınmasıyla Savunma Bakanlığı koltuğuna geldi. Hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da Hyon'un 2010 yılından bu yana general rütbesinde olduğu düşünülüyor. Hyon, eski Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in Aralık 2011'deki cenazesindeki komitede yer alıyordu. Bu, Hyon'un üst düzey siyasi çevrelerden etkin bir pozisyonda olduğunun da işareti olarak görülüyor.

"DOĞRU DEĞİLSE KAMUOYUNUN ÖNÜNE ÇIKMALI"

Kuzey Kore istihbarat biriminin açıklamasını aktaran BBC Kore muhabiri Steve Evans, Hyon'un yüzlerce yetkilinin gözleri önünde uçaksavar silahlarıyla kurşuna dizildiğini söyledi.

Evans, "İstihbarat haberlerine genellikle şüpheyle yaklaşılır fakat bu durumda, Güney Kore haber ajansının iddialarının teyit edilmesi kolay olacak. Eğer iddialar doğru değilse savunma bakanı yine kamuoyunun önüne çıkar" dedi. Güney Kore medyası, daha önceki haberlerinde de Kuzey Kore'de hemen hemen her hafta bir yetkilinin idam edildiğini duyuruyordu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde