Savunma Sanayii başkanı: Yaptırımlar başta kaybettirir, uzun vadede kazanırız

Savunma Sanayii başkanı: Yaptırımlar başta kaybettirir, uzun vadede kazanırız

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Başkanı İsmail Demir, ABD’nin Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle F-35 programına katılımını askıya almasına ilişkin ‘şirketlerin başta bir kayba uğrayabileceğini’ söyledi.

Savunma Sanayii başkanı: Yaptırımlar başta kaybettirir, uzun vadede kazanırız
16px
24px
18.07.2019 12:49
ABONE OLgoogle

ABD yönetimi Ankara’nın Rus yapımı S-400 füzelerini teslim alması halinde, Türkiye’ye yaptırım uygulamayı ve F-35 savaş uçağı programından çıkarmayı planlıyor.

Olası yaptırımların arasında Türkiye’nin ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamına alınması da yer alıyor. S-400’lerin Türkiye’ye sevkiyatı ise 12 Temmuz itibariyle başladı.

Demir, Türkiye’nin üretimden çıkması halinde programdaki diğer ülkelere uçak başına 7-8 milyon dolarlık bir maliyet artış yükü geleceğini, bu ülkelerin ‘hem ek yükü hem de teslimattaki gecikmeyi düşümeleri gerektiğini’ kaydetti.

Yaptırımların savunma sanayii için geçici bir kayba yol açsa da, sonunda sanayinin güçleneceğini savunan SSB başkanı, “Türkiye kendi savunma sanayini geliştirme yolculuğunu devam ettirecek; artık çok mecbur olmadığı halde dışarıdan bir şey almayacak” diye konuştu.

Demir, kararlılıklarının sürdüğünü ve ‘artık bu yolda ilerleyeceklerini’ de sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde