Savcu eski vali Mutlu için 'Tutuklansın' dedi

Savcu eski vali Mutlu için 'Tutuklansın' dedi

Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup merkez valisi adliyeye sevkedildi.

Savcu eski vali Mutlu için 'Tutuklansın' dedi
16px
24px
04.08.2016 10:27
ABONE OLgoogle
15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu bir grup merkez valisi, vali yardımcısı ve kaymakamın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturmasında, gözaltına alınan, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu, açığa alınan 7 vali 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam tutuklanmalanı istemiyle mahkemeye sevk edildi. FETÖ üyesi oldukları iddia edilen şüphelilere, yoksulluk fonlarını paralel yapıya aktarma suçlamasının yöneltildiği öğrenildi. Öte yandan şüpheliler hastanede sağlık kontrolünden geçirilirken bir grup şahıs "vatan hainleri" diye bağırdı.

YOKSUL FONU YOLSUZLUĞU

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü nezarethanesinde tutulan 11 şüpheliyle ilgili suçlamaların içeriği de belli oldu. ne olduğu ortaya çıktı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan mülkiyelilerin çoğunun, sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanan bazı devlet fonlarının paralel yapıya aktarılmasıyla ilgili suçlandıkları öğrenildi. O fonlar arasında, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Sosyal Destek Programı (SODES) fonunun da olduğu öğrenildi.  “Özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlarda erişimde sıkıntı yaşayan; çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve grupları kapsamayan SODES fonunun” doğrudan FETÖ'ye aktardığı iddia edildi.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya “Gezi olaylarında, FETÖ'cü polislerle işbirliği yaparak eylemin yönünü değiştirmek” iddialarıyla da suçlandığı belirtildi.

HASTANEDEN "VATAN HAİNLERİ" DİYE SESLENİŞLER ARASINDA ÇIKTILAR 

Adliyeye sevk edilen aralarında Hüseyin Avni Mutlu'nun da şüpheliler önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Polis otobüsüne bindirilen şüpheliler, sağlık kontrolleri için 10.50 sıralarında Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Hastane girişinde güvenlik önlemleri alındı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından hastaneden çıkarıldıkları sırada dışarda toplananlar onlara yönelik tepki gösterdi, "vatan hainleri" diye bağırdı. Bazı kişilerin tepkilerini gösterirken küfürlü seslendikleri de görüldü. Polis tepkili kişileri otobüsün çevresinden güçlükle uzaklaştırdı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde