‘Aksilahlanma’ diyen "JeansBiri" nerede yakalandı?

‘Aksilahlanma’ diyen "JeansBiri" nerede yakalandı?

Sosyal medyada, açtığı "Aksilahlanma" etiketi Cumhuriyet Gazetesi manşetine çekilen ve kampanyaya dönüştürülen "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Gaziantep’te yakalandı.

‘Aksilahlanma’ diyen "JeansBiri" nerede yakalandı?
16px
24px
27.10.2016 10:28
ABONE OLgoogle

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "Jeansbiri" adlı Twitter kullanıcısı "Aksilahlanma" başlığıyla bir etiket açtı. Söz konusu kullanıcının açtığı bu etiketin provokasyon amaçlı olduğu ifade edilerek ihbarlar yapıldı.

İhbarları değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturma başlattı.
 
Savcılığın araştırması sonucu, 1 buçuk milyondan fazla takipçisi olan söz konusu hesap sahibinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ bünyesinde olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Yavuz Selim Koleji’nde öğretmenlik yapan Ahmet Kemal A., olduğu tespit edildi.

Ancak şüphelinin darbe girişiminin ardından bulunamadığı belirlendi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli öğretmen Ahmet Kemal A., hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yakalama kararı çıkarılmasını karar verdi.

Her yerde aranan Jenasbiri hesabının sahibi Ahmet Kemal A. bugün Gaziantep'te yakalandı. Şahinbey Karataş Mahallesi'ndeki bir adreste yanında başka bir FETÖ firarisi olan Fatih A. ile ele geçirilen Ahmet Kemal A., Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheli İstanbul'a gönderilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde