Savcı Kara'dan şok açıklama: Baba-oğul rüşvet suçu işliyorsa, dinlenecektir

Savcı Kara'dan şok açıklama: Baba-oğul rüşvet suçu işliyorsa, dinlenecektir

17 Aralık soruşturması sonrasında HSYK tarafından yargılama izni verilen Savcı Celal Kara, işte böyle konuştu...

Savcı Kara'dan şok açıklama: Baba-oğul rüşvet suçu işliyorsa, dinlenecektir
16px
24px
18.04.2015 08:15
ABONE OLgoogle
Bakanların ve çocuklarının adının karıştığı “17 Aralık” olarak bilinen rüşvet, yolsuzluk, kara para soruşturmasını yürütürken dosya elinden alınan, daha sonra açığa alınıp yargılanma izni verilen savcı Celal Kara, “Bakan çocuklarına dokunmayacağıma dair benden çok sinyal beklediler. Ama ben bütün kapıları kapattığım için, sinyal  vermediğim için bunlar başıma geldi Yaptığım işte en küçük bir hukuksuzluk yok” dedi. Kara, Sözcü’nün sorularını şöyle cevaplandırdı:

‘AİLE BOYU YÜZLERCE ÇETE VAR’

“Baba-oğulun konuşmasını dinlemekle suçlanıyorum. Bugüne kadar yürütülen çete soruşturmalarında yüzlerce baba-oğul konuşması vardır. Baba-oğul rüşvet suçu işliyorsa dinlenir. Bakan Muammer Güler ile oğlu Barış arasında rüşvet konuşmaları var. Reza Zarrab ile eşi Ebru Gündeş arasında suçla ilgili konuşmalar var. O zaman 550 milletvekili, telefonları dinlenemez diye çete kursun, çatır çatır suç işlesin. Örneğin Zarrab‘la ilgili ihbar var. Bunun suç işleyip işlemediğini dinlemelerle ancak öğrenebilirsiniz. Barış Güler’in hangi suçları işlediği başından belli miydi? Değil. 13 aylık  takiplerden sonra ancak operasyon aşamasına gelindi. Onlar serbest, ben yargılanacağım. Kendimden şüphem yok.”
Saygı Öztürk/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde