Savcı, El Kadı’yla ilişkisini sordu

Savcı, El Kadı’yla ilişkisini sordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 25 Aralık soruşturması kapsamında verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Savcı, El Kadı’yla ilişkisini sordu
16px
24px
27.02.2014 05:45
ABONE OLgoogle
Savcılık, Bilal Erdoğan ve ortaklarına AVM yapılmak üzere ihalesiz olarak verildiği iddia edilen Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden belge istedi.

Taraf ’ın edindiği bilgilere göre üç savcı tarafından 5 Şubat’ta ifadesi alınan Erdoğan, Suudi Arabistanlı işadamı Yasin El Kadı’yla olan ilişkilerine de cevap verdi.

 Bilal Erdoğan, “Yasin El Kadı’yı nereden tanıyorsunuz” sorusuna, babası Başbakan Erdoğan gibi “Aile dostumuzdur” diye cevap verdi. Etiler Polis Okulu arazisini ihalesiz olarak aldığı belirtilen Bosphorus360 isimli firmanın faaliyetleriyle ilgili soruları cevaplayan Erdoğan, aralarında Cengiz Aktürk’ün de olduğu işadamlarıyla gizli bir ortaklığı olmadığını savundu.

 Erdoğan’a Sabah-atv’nin satışıyla ilgili oluşturulan 630 milyon dolarlık havuz da soruldu. Erdoğan, havuzla ilgili bilgisinin olmadığını savundu. Fezlekede, “örgüt yöneticisi” şeklinde geçen Bilal Erdoğan’ın, aralarında Yasin El Kadı’nın da bulunduğu işadamlarıyla birlikte ihaleye fesat karıştırdığı iddia ediliyordu.

 Bosphorus360’ın faaliyetleriyle ilgili ifade veren bazı işadamlarının da benzer savunmalar yaptıkları öğrenildi. İşadamlarının, Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili ihalenin henüz yapılmamış olduğunu vurguladıkları, olmayan ihaleye fesat karıştıramayacaklarını söyledikleri belirtildi. İşadamlarının, ihaleye bir şirket çatısı altında girmeye çalıştıkları, telefon görüşmelerinin bunlarla ilgili olduğu, görüşmelerde yasadışı bir yapılanmanın olmadığını savundukları öğrenildi. Bununla birlikte, soruşturmayla görevlendirilen dört yeni savcının Etiler Polis Okulu arazisiyle ilgili gerekli evrakları toplamaya başladığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, savcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) söz konusu araziyle ilgili bütün belgeleri istedi. İBB’nin önümüzdeki günlerde, ihaleyle ilgili arazi evraklarını savcılara göndermesi bekleniyor. 

İHALEDEN ÖNCE KİME SATILDIĞI BELLİ

ETİLER Polis Okulu arazisi ve Bosphorus360 şirketiyle ilgili fezlekede, daha ihale yapılmadan araziyi alacak kişinin belli olduğu, hatta projenin tamamlanarak maketinin yapıldığı öne sürülüyor, ayrıca Bilal Erdoğan’ın şirketin gizli ortağı olduğu ileri sürülüyor.

Bosphorus360’ın kağıt üzerinde Cengiz ve Rabiya Aktürk’e ait görünse de Yasin El Kadı’nın oğlu Muaz El Kadı, Usame Kutub ve Abdülkerim Çay’a ait olduğu belirtiliyor. Etiler AVM Projesini yürüten kişilerden olduğu söylenen KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın Kadir Topbaş’la görüştüğü, proje yüksekliğinin Etiler Akmerkez’i geçmemesi için uyarıldığı iddia ediliyor.
Aysun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde