Konutta son indirim kampanyaları

Konutta son indirim kampanyaları

Konut şirketleri, seçimler nedeniyle duraklamaya giren alımları canlandırabilmek için cazip kampanyalar sunuyor.

Konutta son indirim kampanyaları
16px
24px
28.03.2014 06:42
ABONE OLgoogle
Konut şirketleri, seçimler nedeniyle duraklamaya giren alımları canlandırabilmek için cazip kampanyalar sunuyor. Kampanyalarda indirimin yüzde 10’ları aştığı dikkat çekiyor.


Konut kredisindeki faiz artışları ve seçim nedeniyle bekleme dönemine girilmesiyle satışlar düştü, konut üreticileri satışları canlandırmak için döneme uygun kampanyaları devreye aldı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre bu yılın ocak ayında 87 bin 639 adet konut satılırken, şubat ayında ise satışlar yüzde 5.2 oranında azalarak 82 bin 579 adete geriledi. Konut şirketlerinin  tüketiciyi alıma yönlendirmek için hazırladığı yeni kampanyalar arasında indirimli satışlara ve şirket içinde verilen uzun vadeli kredi kampanyalarına ağırlık verdiği dikkat çekerken, bazı projelerde sunulan indirim oranları yüzde 10’ları aştığı, bazı projelerde ise bu oranın 84 bin TL’ye geldiği görülüyor.

Yüzde 10+5 indirim

Gül İnşaat, İstanbul Beylikdüzü’nde inşa ettiği Vista Garden projesinde daire almak isteyenlere 9 Nisan’a kadar peşin ödemede yüzde 10 + yüzde 5 indirim imkanı sunuyor. Daire fiyatının yarısını peşin verenler ise kalan tutarı banka kredisine gerek kalmadan Gül İnşaat bünyesinde 12 aya varan vade seçenekleriyle taksitlendirme. imkanı veriliyor.  7 blokta toplam 78 daireden oluşan Vista Garden’da 3+1’lerin metrekare fiyatı 2 bin 454 TL’den, 6+2 dublexlerin metrekare fiyatı ise 2 bin 50 TL’den başlıyor. Ağustos 2013’te teslimine başlanan ve İş GYO’nun imzasını taşıyan Çınarlı Bahçe Tuzla projesi de indirim yapan firmalardan. 

Kampanya 1 Nisan'da bitiyor

Vade farksız taksit ve indirim olanaklarının uygulandığı projede toplam daire bedelinin yüzde 50 ve üzerindeki kısmının peşin ödenmesi halinde yüzde 2,5 oranında indirim uygulanıyor, kalan tutar ise yıl sonuna kadar vade farksız olarak 5 eşit taksitle ödenebiliyor.

Daire bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde ise indirim oranı yüzde 4,5 seviyelerine çıkıyor. Çınarlı Bahçe Tuzla’nın avantajlı fiyatları 1 Nisan 2014 tarihine kadar geçerli. Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat’ta Halkalı’da yatay yaşam konseptiyle hayata geçirdiği Dumankaya Konsept’te kalan sınırlı sayıdaki dairelerin satışı için kampanya başlattı.

84 bin TL’lik indirim veriyor

Dumankaya’nın sunduğu yeni kampanya ile Konsept Halkalı'da daire sahibi olmak isteyenler, 84 bin TL’ye varan indirim fırsatı ile yüzde 0 faiz ve sıfır peşinat gibi farklı ödeme alternatiflerinden  yararlanabiliyor. Haziran'da teslimi  yapılacak projede , 3+1 tip dairelerin satışları ise devam ediyor.

Taksitleri bir yıl erteliyor

Teknik Yapı ise Evora İstanbul ve Deluxia Dragos ve Metropark’tan daire almak isteyenlere ise peşinatı daire teslimine, kredi taksitlerini ise 1 yıl sonra ödemeye başlayacak kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında Teknik Yapı yüzde 10 indirim olanağı da sağlayacağını da açıklamıştı.  Kartal’ın en yüksek binası olarak Çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Çukurova Tower projesinde ise konut tutarının yüzde 25’i kadar peşinatı teslimde ödemek mümkün. Projede geri kalan yüzde 75’lik kısım içinse projeye özel faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle kredi alınabiliyor.  Diğer alternatif olarak da peşinatın yüzde 5’i hemen, yüzde 30’u teslimde veriliyor. Kalan yüzde 65’lik kısım için alınacak banka kredisi ise bir yıl ertelenebiliyor. Projede 1+1 daireler  245 bin TL’den başlıyor.

Sıfır faizle 30 ay vade kampanyası yapan da var

Şirketler artan faizler nedeniyle bankadan kredi kullanarak ev almak istemeyenler için şirket içinde 30 aya kadar sıfır faizle kredi sunan kampanyalar yapıyor. Karden İnşaat tarafından Beylikdüzü – Bahçeşehir Tem bağlantı yolu üzerinde hayata geçirilen Sembol İstanbul projesinde ise yüzde 1 KDV imkanının yanında projede geliştirilen ödeme sistemi ile sıfır faizle 30 ay vadeli ile satın alma imkanı sunuluyor.

2. etap satışlarına 95 bin TL’den başlayan fiyatlarla çıkan Sembol İstanbul, Aralık 2015 tarihinde tamamı teslim edilecek. Ant Yapı ise Şişli Bomonti’deki Anthill Residence, Çekmeköy’deki Antorman ve Beykoz’daki Antriva projelerinde dolar kurunu 1,80 TL olarak hesaplarken, banka kredisi veya firma bünyesinde vadelendirme yapılabiliyor.

Firma bünyesinde yüzde 50’si peşin olmakla birlikte, geri kalanı 12 aya kadar vade farksız olarak taksitlendirilebiliyor.

Leyla İlhan/Dünya
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde