Satış dopingi: İki günde yüzde 41 kazandırdı

Satış dopingi: İki günde yüzde 41 kazandırdı

TMSF tarafından Bank Asya'nin yüzde 51'inin satışa çıkarıldığının açıklanması sonrası banka hisselerinde yükseliş 2 günde yüzde 41'i buldu.

Satış dopingi: İki günde yüzde 41 kazandırdı
16px
24px
25.05.2016 15:06
ABONE OLgoogle
Bank Asya'da satış açıklamasının ardından dün başlayan yükseliş bugün de sürüyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu bankanın yüzde 51'ini satışa çıkardığı haberiyle dün yüzde 20'nin üzerinde değer kazanan Bank Asya hisseleri yüzde 19 yükseldi. Hisseler iki günde toplam yüzde 41 değerlenerek Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

TMSF tarafından Asya Katılım Bankası A.Ş. hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlanmıştı. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya için herhangi bir teklif olup olmadığına yönelik, "Teklif yok, şu an yok" ifadelerini kullanmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 29 Mayıs 2015'te Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar vermişti.

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben Bank Asya ile ilgili yaptığı açıklamada bankanın satılmaması durumunda tasfiye olacağını aktarmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde