Satılık teknoloji devine hangi Türk şirketi teklif verdi?

Satılık teknoloji devine hangi Türk şirketi teklif verdi?

Güney Kore’nin en büyük teknoloji şirketlerinden biri Dongbu Daewoo Electronics satılık. Bir Türk şirketi de teklif verdi..

Satılık teknoloji devine hangi Türk şirketi teklif verdi?
16px
24px
27.10.2017 09:33
ABONE OLgoogle

Toshiba'nın televizyon birimi için teklif veren ve sonucu bekleyen Vestel, bir teknoloji devinin daha peşine düştü. Vestel, Güney Koreli Daewoo'nun beyaz eşya birimini almak teklif verdi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Dongbu Daewoo Elektronik için teklif yaptıklarını söyledi. Zorlu, "Daewoo'da kısa listedeyiz, bir teklif daha yapacağız" dedi.  Teknoloji devi satılık, gözler iki Türk'te....

Güney Koreli haber ajansı Yonhap, önceki dün Daewoo için 4 ülkeden teklif olduğunu, bunlardan birisinin ise Türkiye olduğunu duyurmuştu. Diğer ülkeler ise Meksika, Fransa ve İsveç olarak açıklanmıştı.

Dünya'da Türk şirketlerinin Vestel ve Arçelik olabileceği belirtilmişti.

Toshiba için de beklemede

Öte yandan Vestel Nisan ayında toshiba'nın TV birimini satın almak için de bir teklif yapmıştı. Basına yansıyan son haberlere göre bu satışta sonuç kısa bir süre içerisinde açıklanacak.

Toshiba'ya Vestel'in yanında Uzakdoğulu firmalar da teklif vermişti.

Kaynak: Bloomberght

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde