Sarraf bir ay önce itirafçı olmuş: İşte Sarraf'ın itirafnâmesi

Sarraf bir ay önce itirafçı olmuş: İşte Sarraf'ın itirafnâmesi

Sarraf'ın tüm suçlamaları kabul ederek imzaladığı belgenin üzerindeki tarih 26 Ekim 2017. Yani Sarraf, bir ay önce itirafçı olmuş.

Sarraf bir ay önce itirafçı olmuş: İşte Sarraf'ın itirafnâmesi
16px
24px
29.11.2017 04:40
ABONE OLgoogle

Rıza Sarraf'ın, 'Suçluyum' diyerek itirafçı olmayı kabul ettiği belge, gizlilik kararı kalkınca ortaya çıktı. Sarraf'ın tüm suçlamaları kabul ederek imzaladığı belgenin üzerindeki tarih 26 Ekim 2017. Yani Sarraf, bir ay önce itirafçı olmuş.

Hakim Richard Berman, 366 sıra numaralı dosyadaki belgeleri kamuya açtı. Bu belgelerden biri de Sarraf'ın itirafnamesiydi.

Sarraf'ın tüm suçlamaları kabul ederek imzaladığı belgenin üzerindeki 26 Ekim 2017 tarihi dikkat çekti. Belgeye göre Sarraf bir ay önce itirafçı olmuş.  Atilla’nın avukatı: Süleyman Aslan utanmazca Zarrab'dan milyonlarca dolar rüşvet aldı

Bu itirafnamede, suçlamaları açıkça kabul ettiğini, belgeyi imzalarken de hiçbir baskıya maruz kalmadığını söyleyen Sarraf, "Benden imzalar alınırken mantığımı etkileyecek, uyuşturucu, alkol ve benzeri hiçbir durum olmadığını belirtirim" dedi.

Rıza Sarraf'ın toplam yedi suçlamada suçlu olduğunu kabul ettiğini bildirdi. Sarraf'ın kabul ettiği suçlamalardan altısının konusu İran'a yönelik yaptırımların delinmesi. Yedincisi ise cezaevinde bir gardiyana rüşvet verme teşebbüsü.

ABC Haber'den Serdar Nâzım Yüce'nin haberine göre, Sarraf'ın cümlelerinden bazıları şöyle:

“İddianameyi okudum ve hakkımdaki suçlamaların niteliğini anladım. İddianame ile ilgili konularda bildiklerimin hepsini avukatıma söyledim.”

“Suçun kabulü ile birlikte mahkemenin uygulayacağı ceza, anayasal haklarım ve hakkımda ki suçlamaların niteliği hakkında avukatım tarafından bilgilendirildim.”

“Suçlu olduğumun kabulü kararını özgürce ve gönüllü olarak verdim.”

“Suçlu olduğumun kabulü kararını almam noktasında teşvik edilmedim.”

“İmzalamış olduğum ‘itiraf pazarlığı’ sözleşmesinde yer alanlardan başka herhangi bir vaatle herhangi başka bir belge imzalamadım. Eğer böyle bir belge ortaya çıkarsa suçumun kabulü gereği olarak mahkemeye gideceğim”

“Suçlu olduğumun kabulü kararını herhangi bir güç, baskı ve korku altında almadım.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde