Sarıgül’ün ekibi CHP’yi karıştırdı

Sarıgül’ün ekibi CHP’yi karıştırdı

Şişli ve Beşiktaş’a Mustafa Sarıgül’e yakın isimlerin atanması CHP’lileri rahatsız etti. Hüseyin Sipahi’nin üyeliği askıya alındı

Sarıgül’ün ekibi CHP’yi karıştırdı
16px
24px
21.04.2014 07:15
ABONE OLgoogle
Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan CHP, iki gün boyunca seçim sonuçlarını değerlendirdi. Burada, CHP’nin kazandığı İstanbul’un Şişli  Beşiktaş ilçelerine Mustafa Sarıgül’e yakın isimlerin atanması tartışma konusu oldu.

Eleştirilerin hedefinde ise Mustafa Sarıgül’ün oğlu, Aydın Ayaydın’ın damadı ve adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışan Hüseyin Avni Sipahi vardı. CHP yönetimi, partinin söz konusu isimlerle yollarını ayırması gerektiği görüşünü dile getirdi.
 
OĞUL SARIGÜL

Özellikle Sarıgül ve Aydın Ayaydın’ın yakınlarının Şişli belediyesine başkan yardımcısı olarak atanması, bu konudaki rahatsızlığın daha da artmasına yol açtı. Son görevlendirmelere göre, Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkan Vekili, Aydın Ayaydın’ın damadı Murat Ali Talay da Şişli Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Bu atamalar, CHP’nin iki gün süren toplantılarında da dile getirildi. Ve bazı parti yöneticileri, CHP’nin İstanbul’u kazanamamasında Sarıgül’ün yakın bazı isimlerin aday gösterilmesinin de etkili olduğunu öne sürdüler.
 
SİPAHİ DE SORUN OLDU

Öte yandan Beşiktaş Belediyesi’nde de ünlü iş adamı Hüseyin Avni Sipahi’nin ataması CHP’de sıkıntıya yol açtı. Sipahi’nin ismi 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna karışmış ve Sipahi de tutuklanmıştı.

CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun Sipahi’nin istifa etmesini istediği ancak, Sipahi’nin AKP’li bakanları örnek göstererek istifaya yanaşmadığı konuşuluyor. Bu gelişme üzerine CHP yönetiminin Sipahi’nin parti üyeliğini askıya aldığı belirtildi.
 
Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde