Sarıgül: Erdoğan dünya lideri

Sarıgül: Erdoğan dünya lideri

Sarıgül, bir radyo programında Başbakan Erdoğan için 'dünya lideri' dedi, Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi...

Sarıgül: Erdoğan dünya lideri
16px
24px
07.11.2013 13:43
ABONE OLgoogle

CHP’ye katıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen Mustafa Sarıgül, katıldığı radyo programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “dünya lideri” dedi.

Kral FM’de Gezegen Mehmet’in sorularını yanıtlayan Sarıgül, “Diyelim ki aday oldunuz ve seçimi kazandınız, İBB başkanı oldunuz. Başbakan ülkeyi yönetiyor, AK Parti hükümeti var. İstanbul’da işler aksar gibi durum olur mu? Şişli’deki belediye başkanlığı döneminizde böyle bir aksama yaşadınız mı?” sorusuna Sarıgül şöyle cevap verdi: “Ben 14.5 yıldır belediye başkanıyım, uzun yıllardan beri AK Parti ile çalışıyorum. Sayın Başbakan dünya lideri artık, İstanbulla ilgilenmez. Bu zaten doğru bir şey değil.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT GECİKMEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün bu sözlerine katıldığı televizyon programında yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Dünya lideri olan bir kişinin, öncelikle kendi komşularıyla ilişkileri iyi olur. Erdoğan’ın ilişkileri İran’la mı iyi, Irak’la mı iyi, Suriye ile mi iyi Mısır ile mi? Hiçbiriyle iyi değil. Liderlik farklı bir şeydir. Kendi ülkesinde lider olamayanın, dünyada lider olma şansı yok. Sizin kendi kendinizi dünya lideri olarak ilan etmenizin anlamı yoktur. Başkalarının sizi lider olarak görmesi gerekir. Yabancı bir basın mensubu soru sorduğu zaman, o lider olan kişinin basın mensubunu suçlama hakkı var mı” şeklinde konuştu. Liderliğin farklı bir olgu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ün sözlerine katılmadığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde