Sarhoş yolcu Moskova'ya giden uçağı Afganistan'a kaçırmak istedi

Sarhoş yolcu Moskova'ya giden uçağı Afganistan'a kaçırmak istedi

Sibirya'dan Moskova'ya giderken acil durum nedeniyle güzergah değiştiren uçak, kalktığı limana geri döndü. 'Afganistan'a uçulmasını' istediği iddia edilen silahlı ve sarhoş yolcu, gözaltına alındı. Hakkında ‘cebir ve tehditle uçak kaçırmaktan’ dava açıldı.

Sarhoş yolcu Moskova'ya giden uçağı Afganistan'a kaçırmak istedi
16px
24px
22.01.2019 16:40
ABONE OLgoogle

Rusya’ya bağlı Hantı-Mansi Özerk Bölgesi’ndeki Surgut kentinden Moskova’ya gitmek üzere havalanan Rus havayolları Aeroflot’a ait SU1515 sefer sayılı uçak, acil bir durum nedeniyle güzergâh değiştirdi. Güzergah değişikliği talep eden silahlı, sarhoş yolcunun ikna edilmesinin ardından, uçak kalktığı limana dönerek iniş yaptı.

Aeroflot'a ait SU1515 sefer sayılı uçak Hantı-Mansi Özerk Cumhuriyeti'nin Surgut kentinden 14:55'te Moskova'ya gitmek üzere havalandı.

Moskova'daki Şeremetyovo Havalimanı'na 16:20'de iniş yapması planlanan uçak, acil bir durum sebebiyle güzergâh değiştirdi.

REN TV, 69 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu Boeing 737 tipi uçaktaki Pavel Ş. isimli silahlı kişinin güzergahın değiştirilmesini istediğini aktardı.

‘AFGANİSTAN’A GÖTÜRÜLMESİNİ İSTEDİ’

Basında uçaktaki silahlı yolcunun uçağın Afganistan’a götürülmesini istediği iddiası yer aldı.

'TERÖRLE MÜCADELE KOMİTESİ’NİN BİLGİSİNE BAŞVURUN’

Basındaki uçakta silahlı bir kişinin bulunduğu iddialarının sorulduğu Aeroflot yetkilisi “Biz yorum yapmıyor ve olayla ilgili Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’ne başvurmanızı tavsiye ediyoruz” dedi.

‘İNİŞ YAPTI’

Flight Radar sitesinin aktardığına göre, uçak çıkış limanına geri dönerek iniş yaptı. Aeroflot da uçağın iniş yaptığını doğruladı. Uçağın iniş yaptığı havalimanında en az 10 polis görev başında. Havalimanında durum sakin ve yolcular tahliye edilmedi.

'GÜZERGAHIN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEYEN YOLCU SARHOŞ'

Bir kaynak, mürettebatın güzergâhın değiştirilmesini isteyen yolcuyu ikna ettiklerini belirtti.

Kaynağa göre, 41 yaşındaki yolcu sarhoştu.

?SORUN YARATAN YOLCUNUN AKIBETİ

İlkin Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi (NAK), uçağın güzergâhını değiştiren yolcunun gözaltına alındığını duyurdu. Ardından bu bilginin kesin olmadığı anlaşıldı. 

SORUŞTURMA KOMİTESİ: SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Nihai açıklama ise Rusya Soruşturma Komitesi’nden geldi.

Sarhoş ve silahlı yolcunun Hanti-Mansı havalimanında gözaltına alındığı açıklayan Rusya Soruşturma Komitesi, yolcunun kokpite girmeye çalışıp uçağın yönünü değiştirilmesini talep etmesinin ardından, kabin amirinin çıkış limanına iniş yapma kararı aldığını belirtti.

Hakkında ‘cebirle tehditle uçak kaçırmak’ başlığı altında dava açılan saldırganın daha önce Surgut sakini bir kişinin mülküne zarar vermekten sabıkası olduğu aktarıldı.

AEROFLOT: ZARAR GÖREN OLMADI

Aeroflot’tan yapılan açıklamada, gözaltı sırasında kimsenin zarar görmediği, yolcular için ek bir uçağın gönderildiği kaydedildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde