Saraya Gül bombası düştü… Erdoğan’ın davetini reddetti…

Saraya Gül bombası düştü… Erdoğan’ın davetini reddetti…

Abdullah Gül’ün Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı 30 Mayıs’taki ‘Fetih şöleni’ne gitmeyeceğini yazdı.

Saraya Gül bombası düştü… Erdoğan’ın davetini reddetti…
16px
24px
26.05.2015 13:30
ABONE OLgoogle
Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin, Abdullah Gül’ün  Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı 30 Mayıs’taki ‘Fetih şöleni’ne gitmeyeceğini yazdı.

Murat Yetkin’in, “Abdullah Gül, AKP’nin İstanbul’un Fethi mitingine katılmıyor” başlığıyla (26 Mayıs 2015) yayımlanan yazısı şöyle:

Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı 30 Mayıs’taki ‘Fetih şöleni’ne gitmeyecek. Gül’ün bu kararı almasının nedeni olarak yakın çevresine, “Cumhurbaşkanlığını devrettikten sonra ne bir siyasi toplantıya, ne bir mitinge katıldım. Bu tutumumu devam ettiriyorum” dediği belirtiliyor.

Abdullah Gül, AKP’nin İstanbul’un Fethi mitingine katılmıyor

On birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 30 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak ‘Fetih mitingi’ne katılmayacağı, bu kararını da daveti yapanlara ilettiği öğrenildi.

Yakın çevresinden alınan bilgiye göre Gül bu konudaki sorulara şu cevabı verdi:

· “Mevcut koşullarda aktif siyasette olmama kararımı daha önce açıklamıştım. Bu kararımdan geri dönmüş değilim; şu aşamada aktif siyasette olmayacağım.
· “Cumhurbaşkanlığını devrettikten sonra ne bir siyasi toplantıya, ne bir mitinge katıldım. Bu tutumumu devam ettiriyorum.

· “Bu bir tepki tutumu değildir; onlar benim arkadaşlarım, bu partinin kurucusuyum, başarılarını isterim, ama 30 Mayıs’taki mitinge katılmama kararımı daveti yapanlara bildirdim.”

İstanbul’un 562’inci fetih yıldönümü olan 29 Mayıs Cuma gününe denk geliyor. Her yıl özel programla kutlanan yıldönümü bu yıl AK Parti tarafından 7 Haziran seçimleri öncesinde daha geniş katılım sağlamak için bir gün sonraya, 30 Mayıs’a, Yenikapı miting alanına alındı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü köşesinde, AK partili bir kaynağına dayanarak Gül’ün 30 Mayıs’ta mitinge katılarak Erdoğan ve Bülent Arınç ile birlikte AK Parti’nin üç temel kurucusu olarak birlikte “otobüsün üzerinde” görülebileceğini yazmış, “Gül Yenikapı’ya gidecek mi?” diye sorumuştu.

AK Parti yetkilileri daha önce Erdoğan’ın bu mitinge katılımının seçimde taraf tuttuğu anlamına gelmeyeceğini, çünkü mitingin Fetih amaçlı yapıldığını söylemişlerdi.
Gül bu cevapla hem mitinge katılmayacağını, bunun siyasi bir tepki sayılmaması gerektiğini, çünkü aktif siyasete mevcut koşullarda katılmama kararında devam ettiğini söylemiş oluyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde