Saray ziyaretinde Erdoğan'dan ne istediler?

Saray ziyaretinde Erdoğan'dan ne istediler?

Saray'da Erdoğan'a doğum günü ziyareti yapan 'ünlüler' arasında yer alan Orhan Gencebay ve Yavuz Bingöl'ün ne istediği kısa süre sonra ortaya çıktı...

Saray ziyaretinde Erdoğan'dan ne istediler?
16px
24px
07.03.2018 07:28
ABONE OLgoogle

Dün Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) AKP kararıyla kayyum atandı.

Mevcut yönetim AKP eliyle görevden alınırken, yönetime Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah getirildi.
 
Büyük tepki çeken bu adım AKP'nin sanat kurumlarına yaptığı son operasyon olarak kayıtlara geçti.

Peki, operasyona giden süreçte neler yaşandı? 

İLK HAMLEYİ GENCEBAY YAPTI, NOKTAYI ERDOĞAN KOYDU

Süreç AKP'li Orhan Gencebay'ın MESAM'dan istifası ve kurumu AKP çiftliği haline getirememesi üzerine başladı.  

"MESAM, etnik köken ve inanç üzerinden örgütlenerek faaliyette bulunulacak veya ele geçirilecek bir kurum değildir" diyen Gencebay, aynı zamanda AKP'ye hitap edecek şekilde MESAM'ın Alevi üyelerini hedef aldı. MESAM’a yeniden kayyum atandı
 
Gencebay'ın bu hamlesinin ve MESAM hakkında yaptığı suçlamaların ardından kuruma ilişkin inceleme başlatıldı.

Erdoğan'ın doğum gününde Saray'a giden Yavuz Bingöl ve Orhan Gencebay, bu ziyaretin üzerinden günler geçtikten sonra MESAM'da istediklerini elde ettiler ve kuruma tamamı AKP'li olan isimlerin atanmasını sağladılar.

Peki, MESAM'da gerçekte neler oldu?

GENCEBAY'IN DESTEKLEDİĞİ İSİMLER KİMLER?

Orhan Gencebay'ın liderliğinde sürdürülen operasyona ilk yanıt MESAM Yönetim Kurulu üyeleri Arif Sağ, Cahit Berkay, Metin Karataş, Ali Haydar Timisi, Ali Rıza Binboğa ve Celal Ulusu'dan gelmiş, yapılan açıklamada Gencebay'ın marifetlerine vurgu yapılmıştı.

“Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulumuz 8 senelik yönetim dönemleri içerisinde tüm bu denetlemelerden alnının akı ile çıkmış, hatta bu asılsız iddialara karşı ilgili bakanlığa dilekçe vererek denetleme talebinde bulunmuş yine yapılan tüm denetlemeler sonucu en küçük bir usulsüzlük veya yolsuzluğa rastlanmamıştır" denilen açıklamada, Gencebay döneminde yaşanan usulsüzlüklere dikkat çekilerek şu ifadeler kullanılmıştı:

Geçmiş genel kurullarda Sayın Orhan Gencebay’ın da desteklediği muhalif ekip tarafından yapılan pek çok usulsüz ve hukuk dışı uygulama tarafımızdan açılan davalarla mahkemeler nezdinde tespit edilerek Arif SAĞ başkanlığındaki yönetim kurulumuzun haklılığı hukuk önünde de tescillenmiştir. Tüm bunlara rağmen hala MESAM içinde şeffaflığın olmadığını savunmak en kibar hali ile gerçeği yansıtmayan, taraflı ve iftiraya yönelik bir iddiadır.

MESAM’a hiçbir katkısı olmayan, görevini yerine getirmede yetersiz personelle çalıştığımız iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Şöyle ki; 8 yıl önce kendisinin istifa edip giderken bıraktığı MESAM’ın yaklaşık 9 milyon lira zararı bulunmaktaydı. Yani MESAM kasasında olmayan bir parayı üyelerin gelirlerinden harcayan eksi bakiyede bir kurumdu. Arif Sağ’ın başkanlığı döneminde bu gider fazlası tamamen kapatıldı. Bugün MESAM’ın kasasında 3 milyon liraya yakın gelir fazlası var. Yani eksi 10 milyon lira ödendi, fazladan da kuruma 3 milyon lira kazanç sağlandı. Sayın Orhan Gencebay’ın yetersiz bulduğu, MESAM’a hiçbir katkısı bulunmayan personellerimiz çalışmaları ile son 8 yılda geçmişten gelen tüm borçların kapatılmasını sağladığı gibi MESAM’ı bugün kasasında yaklaşık 3 milyon liralık artı bakiyeye taşıyan bir ekiptir. Kendisinin geçmiş dönemde yeterli bulduğu ve birlikte çalıştığı personelin kurumu yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrattığı düşünülürse ortada ciddi, çok ciddi bir iftira ve haksız itham olduğu görülecektir.

Yapılan bu açıklama MESAM'daki operasyonun gerçek nedenini de gözler önüne seriyor.

Ortada bir denetleme ve yolsuzluk sonucu atanan kayyum değil, AKP yolsuzluğunu kapatmak üzere kurgulanan bir operasyon var...

Haber.Sol

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde