Sarar Ev'e giriyor

Sarar Ev'e giriyor

SARAR, 15 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA EV TEKSTİL ÜRÜNLERİ PAZARINA GİRİYOR.

Sarar Ev'e giriyor
16px
24px
15.08.2005 00:00Güncelleme: 25.10.2023 14:54
ABONE OLgoogle

Sarar Şirketler Grubu, 'Sarev' markasıyla ev tekstili üretecek. Yatırımın ekimde tamamlanacağını belirten Cemalettin Sarar, '2 yıl içinde ilk üç firma arasına gireriz' diyor.

Türkiye'nin hazır giyim markalarından Sarar, 'Sarev' markasıyla ev tekstili işine giriyor. Sarar Şirketler Grubu'nun 15 milyon dolara mal olacak yeni fabrikası ekimde tamamlanacak. Sarar'ın yeni sektördeki hedefi ise 2 yıl içinde ilk üç marka arasında yerini almak.

Ev tekstilinin sektörde yıldızının parlamaya devam edeceğini söyleyen Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalletin Sarar, “Ev tekstilinde Türkiye'nin dünya pazarlarında tanınan bir bilinirliği var. Türkiye kendini bu alanda ispatladı. Üretimde dünya dördüncüsüyüz. Bu alanda yatırımlar artırılırsa gücümüz daha da büyür. Sarar'ın hedefi ise yüzde 50 oranında iç pazar, yüzde 50 oranında dış pazara ürünlerini satmak olacak. 2010 yılında ise yüzde 80 oranında ihracat yapacağız” diyor. Yeni yatırımları ile bin kişiye istihdam sağlayacaklarını anlatan Sarar, teşvikli illerde çok önemli avantajlar sunulmasına rağmen Eskişehir'de kaldıklarını ve Eskişehir'de büyümeye devam edeceklerini belirtiyor.

Sektörü ev tekstili rahatlatacak
Cemalettin Sarar, dış pazarlarda Türk ürünlerine müthiş bir güven olduğunun altını çiziyor. Kaliteli Türk markalarının özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi gördüğünü anlatan Sarar, "Biz öncelikle kalitemizden taviz vermemeliyiz. Çünkü bir çok sektörde kendi kuyumuzu kendimiz kazarak, elimizdekileri kaybettik. Bu mantığı ev tekstiline yaklaştırmazsak, Çin'den de korkmamıza gerek yok. Ben kötü giden tekstil sektörünün ev tekstili ile tekrar rahata kavuşacağını düşünüyorum. Tabii kendi markalarımızı da dünyaya tanıtmamız çok önemli. Markalaşma sektördeki en önemli sorun olarak hala karşımızda duruyor" dedi.

Yurtdışında mağaza açacak
Sarar, ev tekstilinde "Sarev" markasını kullanmayı planlıyor. Erkek hazır giyiminde dünayının tanıdığı bir markaya dönüşen Sarar'ın marka imajını bozmamak için böyle bir karar aldıklarını anlatan Cemalettin Sarar, markalaşma konusunu çok iyi bildiklerini ve bu sayede hiç bir problem yaşamayacaklarını ifade ediyor.
Öte yandan, marka isminin tescil ettirilmesinin dünya markası olmada önemli rol oynadığına işaret eden Cemalettin Sarar, "Yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğümüz çalışma sonucu müracaat ettiğimiz 53 ülkenin yarısında Sarar adını tescil ettirdik. Şimdi aynı çalışmayı Sarev için de yapacağız. Ayrıca Sarar gibi yurtdışında ev tekstili mağazaları açacağız' diyor.

Sektörde rekabet kızışıyor
Ev tekstil ürünleri pazarı global olarak 20 milyar dolar civarında. Çin yaklaşık 4 milyar dolarla lider durumda, Türkiye ise 1.5 milyar dolar ile dördüncü sırada yer alıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez'e göre iç pazar yatırıma tamamen doymuş durumda ve müthiş bir rekabet var. Bu rekabet ise en fazla markalar arasında yaşanıyor. Dünya pazarlarını ise yavaş yavaş Çin ele geçiriyor. Sönmez, "Çin ev tekstilinde son 5 yılda 3 kat büyüdü. Eskiden Çin yoktu ve Türkiye bir numaraydı. Ancak ev tekstili pazarı yine de tekstilin diğer kollarına göre daha avantajlı. Yeni yatırımlar son teknoloji ile donatılmak zorunda. Ancak bunu da beş yılda bir yenilemek gerekiyor. Öte yandan ev tekstiline yapılan yeni yatırımlar ile üreticilerin rekabet ortamı daha da hareketlenecek” diyor.

Metin Can/Referans

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde