Saran 800 Bin Doları taşıyamamış

Saran 800 Bin Doları taşıyamamış

Saran'ın, kulübün kongre üyeliğinden ihraç kararının iptali için açtığı davanın, yerel mahkemenin bu yöndeki kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülmesine devam edildi.

Saran 800 Bin Doları taşıyamamış
16px
24px
09.12.2010 17:15
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Sadettin Saran'ın, kulübün kongre üyeliğinden ihraç kararının iptali için açtığı davanın, yerel mahkemenin bu yöndeki kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülmesine devam edildi.

Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Fenerbahçe Kulübü'nün avukatı Metin Özer ile davacı avukatları Akif Demir ve Yasin Kök katıldı.

Mahkemede tercüman aracılığıyla dinlenilen Alexander Shikunov, Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh'in transfer edildiği tarih olan 31 Mart 2003'te Spartak Moskova Kulübü'nün spordan sorumlu teknik müdürü olarak görev yaptığını anlattı.

Kendilerine Fenerbahçe Kulübü'nden Beschastnykh'in 500 bin dolara transfer edilmesi için yazı geldiğini anlatan Shikunov, bunun üzerine Spartak Moskova Kulübü'nün yönetim kurulunun toplandığını ve futbolcuyu 800 bin dolar karşılığında satabilecekleri yönünde karar aldığını aktardı.
Alexander Shikunov, Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin Moskova'ya geldiğini ve yapılan görüşmeler sonucunda adı geçen futbolcunun 800 bin dolar karşılığında transferi konusunda anlaşmaya varıldığını belirterek, "Her iki kulübün yetkilileri bankaya giderek parayı nakit olarak teslim aldı. Ofise geri dönüldü, paralar muhasebe bölümüne teslim edildi ve transfer gerçekleşti. Bunun karşılığında kulüp başkanı ilgili futbolcunun bonservisini imzalamak suretiyle UEFA ve Futbol Federasyonu aracılığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi" dedi.

O dönemde Finansbank Moskova Şubesi Müdürü olan Oğuzhan Turgut da kendisini Fenerbahçe Kulübü'nden aradıklarını ve futbolcu transferi için 800 bin dolar havale edileceğini ve bu paranın transferin son günü olması nedeniyle hemen ödenmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.
Turgut, gerekli paranın kendilerine havale edilmesinin ardından Merkez Bankası aracılığı ile nakit 800 bin dolar ayarlayarak Spartak Moskova takımının yetkililerine genel müdürlerinin odasında teslim ettiklerini belirterek, "Para bankaya Sadettin Saran'ın adına gelmişti. Ancak uzun zaman geçtiği için paranın hangi isme teslim edildiğini hatırlamıyorum. Ancak parayı Sadettin Saran teslim etmiş oldu" diye konuştu.

Sadettin Saran'ın arkadaşı Halit Güran ise kendisinin Rusya ile ticari ilişkileri olduğunu ve Rusça bildiği için bu ülkeye Saran ile birlikte gittiklerini, kulüp yetkililerinin anlaşma sonrasında kendilerinden 800 bin doları nakit olarak istediklerini söyledi.

Güran, "Sadettin, bu riski göze alamadı. Çünkü paranın bulundu ğu banka ile anlaşmanın yapıldığı yer arasında bir saatlik uzaklık vardı. Saran bu kadar nakit parayı yanında taşımak istemedi. Bonservis ücreti olarak kararlaştırılan para Moskova'daki Finansbank'ın merkez şubesinde kulüp yetkililerine sayılmak suretiyle teslim edildi. Bunun üzerine kulüp yetkilileri, kendi futbol federasyonlarını arayarak transferin gerçekleştiğini ve bonservisi fakslayabileceklerini bildirdi. Aynı gün Türkiye Futbol Federasyonu'na haber verildi ve biz de rahatladık" diye konuştu.
Görüşü sorulan davalı avukatı Metin Özer, kendi tanıkları nın dinlenilmesini istedi.
Hakim, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu, 24 Şubat 2007 tarihinde yaptığı toplantıda, 2002-2003 sezonunun devre arasında sarı-lacivertli takıma transfer edilen Rus futbolcu Vladimir Beschastnykh'in transferiyle ilgili Sadettin Saran'ın kulübe verdiği belgelerle, "görevinin gerektirdiği dikkat ve özene uymadığı için disiplin suçu işlediği" gerekçesiyle kulüp tüzüğünün 66-B maddesinin c bendi uyarınca kulüpten kesin ihracına karar vermişti.

Bunun üzerine Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Saran, ihraç kararının iptali istemiyle Kadıköy Adliyesinde dava açmış, dava Saran'ın lehine sonuçlanmıştı. Yargıtay'ın yerel mahkemenin kararını bozmasının ard ından davanın yeniden görülmesine başlanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde