Sapphire'de 47 daireyi 90 Milyon Dolara alan kim çıktı?

Sapphire'de 47 daireyi 90 Milyon Dolara alan kim çıktı?

Kiler GYO, 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesini 90.59 milyon dolar bedelle Mehrdad Safari'ye sattı.

Sapphire'de 47 daireyi 90 Milyon Dolara alan kim çıktı?
16px
24px
21.02.2017 16:18
ABONE OLgoogle

Kiler GYO, 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin toplu satışının 90.59 milyon dolar bedelle Mehrdad Safari'ye sattı.

Kiler GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada,

"Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111,8 milyon TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90,59 milyon dolar +KDV bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir" denildi.

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, söz konusu daireleri alan kişinin İranlı bir iş adamı olduğunu belirtti. Nahit Kiler'in verdiği bilgilere göre, 45 yaşındaki Mehrdad Safari'nin ülkesi İran'da gıda ve gayrimenkul sektöründe yatırımları bulunuyor. Kiler, "Mehrdad Safari daha önce bizim Sapphire projesinden bir daire kiralamıştı. Daha sonra bu daireyi satın aldı. Çocukları İstanbul'da okuyor. Bizden aldığı dairelerin bir kısmında yakın akrabaları oturacak. Kalan dairelerin bir bölümünü de kiralar veya satar. Satış işlemi dün gerçekleşti."

ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNDE KDV YÜZDE 1 

Kiler, Mehrdad Safari'nin, Avrupa ve ABD'de de gayrimenkul yatırımları olduğunu söyledi. Kiler, satışını yaptıkları 47 daireden önemli bir bölümünde KDV oranın yüzde 1, bir kısmında ise yüzde 8 olduğunu söyledi.

56 KATTAN OLUŞUYOR

İstanbul Levent'te bulunan Sapphire rezidans  262.5 metre anten yüksekliği ile Avrupa'nın (Moskova hariç) en yüksek rezidansı konumunda. Karma bir proje olma özelliği taşıyan Sapphire'in inşaatına 2006 yılında başlandı; Mart 2011'de tamamlandı. Proje, 10 bodrum ve yer üstünde 56 kattan oluşmakta.

Kiler borcunu ödemek için Sapphire'i satıyormuş

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde