Santralları ceple takip eden müdür

Santralları ceple takip eden müdür

Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürü Sefer Bütün, 'cep'ten yönetim devrini başlattı.

Santralları ceple takip eden müdür
16px
24px
11.03.2008 08:13
ABONE OLgoogle

Türkiye'deki elektrik üretiminden sorumlu olan Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdürü Sefer Bütün, 'cep'ten yönetim devrini başlattı. Bütün, Türkiye'nin dört bir yanındaki tüm elektrik üretim santrallarını cep telefonu sayesinde 24 saat kontrol edip, bir sorun olursa anında müdahale ediyor. Bütün, “Akşam yatmadan önce cebimden son bir kez santralları kontrol ediyorum. Halkımız elektriksiz kalmasın diye tatilde ya da arabada 24 saat takipteyim” dedi.

EÜAŞ Genel Müdürü Bütün, bu sistemle, santralların kaç ünitesinin çalıştığı, ne kadar üretim yaptığı gibi her türlü veriyi anlık olarak izlediklerini belirterek, yine bu sistemle, telekonferansla santral müdürlerine bağlanarak yüz yüze görüştüklerini de anlattı.

Genel Müdür Sefer Bütün, “Yolda, tatilde sürekli santralların durumunu izliyorum. Akşam yatmadan önce de santrallardaki üretimi kontrol edip öyle yatıyorum. 24 saat canlı kontrol yapıyorum” dedi. Bütün, bir akşam yatmadan cep telefonunda, Soma Termik Santralı'nda bir ünitenin çalışmadığını fark ettiğini belirterek, bunun üzerine santral müdürü Halit Çıtak'ı aradığını söyledi.

MÜDÜRLER BİLE ŞAŞIRMIŞ

Bütün, “Gece arayıp, Müdürüme, santraldaki sorunun nedenini sordum. O da 'siz nereden biliyorsunuz' diyerek şaşırdı. Halkımız elektriksiz kalmasın diye sürekli takipteyim” diye konuştu.

TEK MERKEZDEN YÖNETİM

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Sefer Bütün, genel müdürlükte olmadığı zamanlarda da cep telefonunun devreye girdiğini belirterek, cep telefonunda da Online İzleme Sistemi'ne sahip olduğunu kaydetti. Devam eden bu uygulamanın yanı sıra şimdi de 'tek merkezden havza yönetimi sistemi'ni kuracaklarını belirterek, böylece tek bir nehirden beslenen bütün barajları online kontrol edeceklerini aktardı. Bütün, şöyle devam etti:

“Mesela, Fırat Nehri havzasında, Keban, Karakaya, Atatürk, Karkamış gibi 5-6 baraj var. Bu havzadaki barajları tek merkezden yöneteceğiz. Keban'ın bıraktığı suyu Karakaya kullanıyor. Hangi barajda, ne kadar su tutulmalı gibi, optimum su kullanımına göre ayarlama yapılacak. Bu sistem için ihaleye çıkacağız, yazılım hazırlanacak.”

Deniz Çiçek/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde