Santos aşkına 450 bin forma

Santos aşkına 450 bin forma

3 büyüklerin forma satış yarışı hızlandı. Santos aşkı Fenerin forma satışını patlattı

Santos aşkına 450 bin forma
16px
24px
30.08.2009 12:20
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe yeni transferi Brezilyalı futbolcu Santos'un da etkisiyle son 3 ayda 450 bin ürün satışına ulaştı

Turkcell Süper Ligi'nin başlamasıyla yeşil sahalarda başlayan rekabet, futbol takımlarının forma satışlarında da kendini gösterdi. Üç büyüklerin forma satışında yeni yıldızlarının etkili olduğu kaydediliyor. Üç büyüklerin lisanslı ürünlerinin satıldığı kuruluşlardan alınan bilgiye göre, yeni sezonun başladığı bu dönemde mağazalarda en fazla satışı yapılan ürün formalar.

Özellikle Fenerbahçe'nin bu yılki transferi Brezilyalı yıldız futbolcu Andre dos Santos'un da etkisiyle Feneriumlar'da son 3 ayda ürün satışları 450 bin adete ulaştı. Fenerium mağazalarında bulunan ürünler arasında en fazla satışın formalarda yaşandığını anlatan Fenerium Genel Koordinatörü Aydın Kirman, satış rakamlarına bakıldığında da üç model içerisinde 'Arma Forma'nın diğerlerine göre çok daha fazla satıldığını belirtti.

Arma Forma'nın, forma satışları içerisindeki payının yüzde 50 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Kirman, bunun, Fenerbahçe'nin yüzüncü yılında dahi görülmemiş bir performans olduğunu kaydetti. Kirman, yetişkin maç formalarının fiyatlarının 89, yetişkin taraftar formalarının ise 57 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Kartal 5'e katladı

Kartal Yuvası'nda son üç aylık satışlar geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında tüm ürünlerin satışında yüzde 400 civarında bir artış meydana geldi. Beşiktaş Sportif A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Altunlu, artıştaki en büyük etkenin, geçen yılki şampiyonluk olduğunu söyledi. 

ASLAN'DA ARTIŞ YÜZDE 20

Galatasaray Store mağazalarında ise yaz sezonu ürünlerinin satışında geçen seneye oranla yaklaşık yüzde 20'lik artış oldu. GS Store'larda en fazla tüketilen ürün olan formaların 89 liraya satıldığını belirten yetkililer, mağazalarda temmuz ayının son 4 gününde yeni formaların geçen yılın aynı dönemine göre üç katı fazla satış rakamına ulaştığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde