Şanlıurfa hazırgiyim üssü oluyor: 7 Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak dev yatırım..

Şanlıurfa hazırgiyim üssü oluyor: 7 Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak dev yatırım..

Şanlıurfa’da 350 dönümde kurulacak Türkiye’nin ilk Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi’de (HOSAB) 15 firma ile sözleşme imzalanarak tahsis işlemleri yapıldı. HOSAB’da 7 bin 500 kişi istihdam edilecek

Şanlıurfa hazırgiyim üssü oluyor: 7 Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak dev yatırım..
16px
24px
22.05.2015 17:54
ABONE OLgoogle
Şanlıurfa Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi’nin (HOSAB) temeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi tarafından atıldı.

HOSAB Projesi, yeni yatırım teşvik paketinde 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa’da 2. Organize Sanayi Bölgesi içinde hayata geçirilecek. 

Sektöre ve bölge ekonomisine yeni bir dinamizm kazandıracak projenin temel atma töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Savaşların ve iflasların sürdüğü bölgede Türkiye kalkınmasına devam ediyor. Bunlar siyasi istikrar sayesinde oluyor. Eğer istikrar olmasaydı, bugün Şanlıurfa'da 200 fabrika üretim yapmazdı. Sadece fabrika yapmak yeterli değil, nitelikli işgücü de şart. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. İŞKUR bu konuda sanayicilerimizin emrinde. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. 

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise 350 dönümde inşa edilecek HOSAB’ın 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacağını söyledi. 

HOSAB için ilk protokolün 2 yıl önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile imzalandığını anlatan Tanrıverdi şöyle devam etti: 

“2023 için çıtamız çok yüksek. 60 milyar dolarlık hedefi tutturabilmek için mevcut pazarlarda payımızı yukarıya çıkarmak, ayrıca yeni pazarlar bulmak zorundayız. Her şeyden önemlisi küresel pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Bütün bunları yapabilmenin yolu kaliteyi ucuza üretmekten geçiyor. 

Bu büyük katkıya rağmen içeride üretim yapmanın dayattığı sıkıntılar,  uluslararası rekabette bizleri zorluyor.  Hükümetimizin bu olumsuzlukları gidermek için elimizi güçlendirmesi gerekiyor. 

HOSAB’ı bu yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum. Hazırgiyimciler için burada 350 dönüm alan ayrıldı. Bu alan arsa katılım ve altyapı maliyet bedeli alınmaksızın firmalarımıza tahsis edildi.  15 firma ile sözleşme imzalandı ve tahsis işlemleri yapıldı. 

Öte yandan ülkemizin, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en can yakıcı sorunlarından biri hiç kuşkusuz işsizlik.  7 bin 500 kişiye istihdam yaratılmasının ekonomik boyutu kadar toplumsal barışa katkısını da çok önemli buluyorum.

Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e projeye başından bu yana verdiği destek ve çabaları için tüm sektörüm adına teşekkürlerimi sunuyorum.” 

Aynı zamanda alanında bir ilk olan HOSAB, hazırgiyim sektörüne yatırım yapanlar için nispeten daha düşük maliyette üretim yapma imkânı vereceğine dikkat çeken Tanrıverdi, büyük hedeflere ulaşmak için daha çok HOSAB gibi yeni projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Hikmet Tanrıverdi, Küme Koordinasyon Merkezi’nin yapılandırılması amacıyla işbirliği protokolünü de imzalayacaklarını belirterek, 5 milyon TL ile hayata geçirilecek merkezin firmaların ihtiyaçlarını karşılayacağını sözlerine ekledi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde