Sanko'dan dev bir yatırım daha

Sanko'dan dev bir yatırım daha

Sanko, Gaziantep'te 80 milyon dolarlık yatırımla yıllık 50 bin ton polyester film (BOPET) üretecek tesis kuracak.

Sanko'dan dev bir yatırım daha
16px
24px
16.10.2010 12:21
ABONE OLgoogle

SANKO Holding'in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gaziantep'te 80 milyon dolarlık yatırımla yıllık 50 bin ton polyester film (BOPET) üretecek tesis kuracak. 

     SANKO Holding'den yapılan açıklamaya göre, Süper Film, 2011 yılının son çeyreğinde devreye alacağı bu yatırımla, halen yıllık 18 bin ton olan polyester film üretim kapasitesini 68 bin tona yükseltecek. 

     SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, polyester film tesisi üreticisi Avusturya merkezli Andritz Grup'tan Karl Hornhofer ile sözleşme imzaladı. 

     Süper Film, bu anlaşma sonucu kuracağı tesisle polyester filmlerdeki kapasitesini yıllık 18 bin tondan 68 bin tona yükseltirken, 150 kişiye daha istihdam sağlayarak çalışan sayısını 700'e çıkaracak ve yatırımlarına devam edecek. 
     
     SÜPER FİLM
     
     1995 yılında yıllık 15 bin ton BOPP film üretim kapasitesiyle kurulan Süper Film, şu anda yıllık 70 bin ton BOPP, 6 bin ton CPP/bariyer filmler ve 18 bin ton BOPET film kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük ambalaj filmi üreticilerinden. Süper Film, bu yıl devreye alınan beşinci metalizasyon ünitesi ile ürettiği filmlerin 28 bin tonunu vakum altında alüminyum kaplama kapasitesine sahip bulunuyor. 

     Süper Film'de üretilen ambalaj filmleri gıda ve gıda dışı uygulamalarda dünyanın dört bir yanında güvenle kullanılmakta. Süper Film ürünleri hayatın hemen her aşamasında, bisküvi, kek, çikolata, dondurma, sakız, çay, kahve, margarin ve benzeri ambalajı ya da susuzluğu gideren bir içeceğin etiketi olarak görülebilir. 

     Süper Film ürünleri gıda dışı uygulamalarda ise tekstil (gömlek) peçete, sabun, kaset, çiçek ambalajları ve fotoğraf albümlerinde kullanılıyor. 

     Yaşamın değişik alanlarında kullanılan yapışkan bant üretimi de yapan Süper Film, 300 milyon metre kare üretim kapasitesi ile Türkiye, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'nun en büyük yapışkan bant üreticisi konumunda bulunuyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde