Sanko, Denizli'nin batık devini satın aldı

Sanko, Denizli'nin batık devini satın aldı

İcra yoluyla satışa çıkarılan Denizli'nin ilk tekstil fabrikası olan Denteks, Sanko Holding tarafından satın alındı.

Sanko, Denizli'nin batık devini satın aldı
16px
24px
14.07.2010 22:24
ABONE OLgoogle

2008 yılında ekonomik sıkıntı nedeniyle üretimini durduran ve icra yoluyla satışa çıkarılan Denizli'nin ilk tekstil fabrikası olan Denteks, Sanko Holding tarafından satın alındı. 

     1978 yılında kurulan ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nin ilk tekstil fabrikası olma özelliği taşıyan fabrika, Honaz İcra Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk ihalede 10 milyon 12 bin 750 lira bedelle satışa çıkarılmış, ancak alıcı bulamamıştı. Denteks icra yoluyla en son çıkarılan satışta 2 milyon 800 bin liraya, merkezi Gaziantep'te bulunan Sanko Holding'e satıldı. 

     Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denteks firmasından alacakları olduğunu belirtti. 

     Konukoğlu, ''Bu şirketten alacağımız vardı. Arsasını ve binasını satın aldık. Bizden başka alıcı çıkmadı. Bir anlamda mecburiyetten, değerini vererek aldık. Bugünkü değerler üzerinden hesabı yapıldığında, değerini verdiğimiz görülür'' dedi. 
     
     TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 500 FİRMASI ARASINDAYDI
     
     Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de Ali İhsan Kasapoğlu'nun kurduğu Denteks'in, havlu ve bornoz başta olmak üzere diğer konfeksiyon-tekstil ürünlerini önemli derecede üreten, ihracatta önemli bir noktada firma olduğunu söyledi. 

     Denteks'in, Türkiye'nin yıllardan beri ''İstanbul Sanayi Odası İlk 500'' firması arasında yer aldığını, güçlü ciro, ihracat ve istihdam yaratan bir firma olduğunu vurgulayan Keçeci, şunları kaydetti: 

     ''Denteks, Denizli'nin çok eski büyük bir tekstil fabrikasıdır. Denizli'deki birçok tekstil firmaları da Denteks ile doğdu. O nedenle Denteks'in, Denizli tekstil hayatındaki yeri önemli ve özeldir. Ancak ne var ki, son yıllardaki tekstil krizi Denteks'in de maddi olarak zora düşmesine sebep oldu. Bu nedenle alacaklıları, gerçek kişiler ve bankalar tarafından icraya müracaat edilerek satışına kadar gidildi. Müteakip kere gerçekleşmeyen satış işlemi, bu kez tamamlandı ve Sanko Holding alacaklarına karşılık işletmeyi devraldı. 

     Bu kadar güçlü bir tekstil firmasının, çok önemli istihdam yarattığı da göz önüne alındığında sanayiciler açısından üzücü olay. Ancak işletmenin yine bir tekstil ile ilgili firmaya, Sanko'ya devredilmiş olması firmanın bütünlüğünü dilerim ki bozmayacaktır. İşletmeye hazır halde bulunan bu tesisimiz ya Sanko Holding tarafından veya Sanko Holding adına adına başka sanayiciler tarafından işletilerek yeniden sanayimize kazandırılacak ve istihdam, katma değer yaratır hale getirilecektir.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde