Sanayiciyi bir tek ‘Nazım hoca’ anladı

Sanayiciyi bir tek ‘Nazım hoca’ anladı

"Tüm milletvekillerine ulaşıldığı halde bir tanesi geri dönmedi. Sadece dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren bizi aradı."

Sanayiciyi bir tek ‘Nazım hoca’ anladı
16px
24px
26.08.2010 08:53
ABONE OLgoogle

12 Eylül’de oylanacak Anayasa değişikliğinin ençok tartışılan yanlarından biri de çalışanların özlük haklarını düzenleyen maddelerdi. Anayasa’nın 51, 53, 54 ve 128. maddelerinde memur ve işçilerin örgütlenme, grev, sosyal ve mali haklarıyla ilgili düzenlemeler yer alıyor

Hükümete yakın sendikalar değişimi olumlu bulurken DİSK ve KESK gibi konfederasyonlar düzenlemelerin mevcut durumdan daha geri olduğunu savunuyordu.

Sanayicilerin ise bu kanunlarda yapılacak değişikliğe yönelik olarak tüm milletvekillerine mektup yazdıkları ortaya çıktı. Kaynaklar bu maddelerde yapılacak değişikliklerin, sanayiciyi doğrudan etkilediğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Tüm milletvekillerine ulaşıldığı halde bir tanesi geri dönmedi. Sadece dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazım Ekren bizi aradı. İsteklerimizin yerinde olduğunu ve bu konuda ileride çalışma yapılacağını söyledi. Üstelik bu konu bir çok kez gündeme getirilmişti. Bununla birlikte söz konusu maddelerde bizim görüşlerimizin doğrultusunda herhangi bir değişiklik yapılmadı.”

Söz konusu kaynak, geniş katılımla yapılacak bir anayasanın her zaman yanında olduğunu kaydederek, “Maalesef bu anayasa geniş katılımla yazılmış bir anayasa değil” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde