Sanayiciler üretim rakamları için ne dedi?

Sanayiciler üretim rakamları için ne dedi?

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük, Şubat ayı Sanayi Üretim Rakamları için neler söyledi?

Sanayiciler üretim rakamları için ne dedi?
16px
24px
08.04.2011 15:31
ABONE OLgoogle

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretimindeki olumlu gidişin, ihracattaki hareketlenmenin de etkisiyle ''büyük olasılıkla'' yılın ilk yarısı boyunca devam edeceğini bildirdi. 

     Küçük, Şubat ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Şubat'taki artışla birlikte sanayi üretimindeki kesintisiz büyümenin 15. aya ulaştığını belirterek, şunları kaydetti: 

     ''Sanayimizde iyi gidişin sürmesi, Ocak ayındaki yüzde 19'dan sonra, Şubat ayında da yüzde 13,9 gibi yüksek bir üretim artışının elde edilmesi büyümenin, 2011'in ilk çeyreğinde de oldukça yüksek bir oranla devam edeceğinin habercisidir. Ana sanayi gruplarında en yüksek artışın yine sermaye malı üretiminde olması yatırımlar açısından iyi şeyler söylemektedir. Aynı gün açıklanan dış ticaret endeksleri üretimdeki artışta iç talebin yanında, ihracatın da etkili olmaya başladığına işaret etmektedir. Sanayi üretimindeki olumlu gidiş, ihracattaki hareketlenmenin de etkisiyle büyük olasılıkla yılın ilk yarısı boyunca devam edecektir. Kalıcı olması ise sanayimize destek verilmesine bağlıdır.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde