Sanayici Kale de gayrimenkule girdi

Sanayici Kale de gayrimenkule girdi

Ekonomide son yıllarda bir tartışma var: Büyümede önceliği sanayi sektörüne mi inşaat sektörüne mi vereceğiz?

Sanayici Kale de gayrimenkule girdi
16px
24px
22.02.2016 14:43
ABONE OLgoogle
Sanayi sektörü yeterince desteklenmemekten yakınıyor, inşaat sektöründe ise siyaset ve ekonominin yaşadığı sıkıntıların gölgesi dolaşıyor. Ancak bu sıkıntılara rağmen, gayrimenkulde geri dönülmez bir trend var. Projelerin hızı kesilmiyor. Hatta sektörün yeni temsilcileri arasında Eroğlu, Zorlu, Özdilek, Eczacıbaşı, Konukoğlu gibi sanayiinin ünlü isimleri var.

Gayrimenkul sektörüne ilgisiz kalamayan sanayi gruplarından biri de Kale Grubu oldu. İbrahim Bodur’un 1957’de Çanakkale’de seramik fabrikasıyla temelini attığı Kale Grubu, bugün savunma sanayiinden, enerjiye 5 bin kişinin çalıştığı bir sanayi devi.

Kale Grubu şimdi de, geçen yıl kurduğu Bodur Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. ile gayrimenkul sektöründe büyüme kararı aldı. Kale Grubu’nun ilk projesi Kartal’da başlayan 195 daireli Daire Kartal projesi. Grup bu proje sürerken İstanbul Ömerli, Sefaköy, Levent ve Ankara’da da eş zamanlı projeler yürütmeyi planlıyor.

Kale Grubu’nun merkezi Levent’te. Etrafında ise Kanyon, Özdilek, Loft, gibi onlarca gökdelen yer alıyor. Bir sohbetimizde Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Merkez binanın yerine gökdelen yapacak mısınız?” soruma “Henüz düşünmüyoruz” yanıtını vermişti. Büyük bir değer artışı yaşayan bölgede Kale Grubu ne kadar direnir, zaman gösterecek!
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde