Sanal banka kurup sahte teminat mektubu dağıttılar

Sanal banka kurup sahte teminat mektubu dağıttılar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yasal izni olmadığı halde internetten sanal banka kurup halkı kandırmaya çalışan dolandırıcılar için erken önlem mekanizması kurulacağını açıkladı.

Sanal banka kurup sahte teminat mektubu dağıttılar
16px
24px
14.02.2020 04:21
ABONE OLgoogle

Akben, bu tür İnternet sitelerini anında kapatacaklarını söyledi. Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen bankacılık kanun teklifine, İstanbul Eurobank sahtekarlığı dikkate alınarak yeni bir önlem mekanizması da konuldu.

Teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu'daki görüşmeleri sırasında bilgi veren Akben, internet üzerinden izinsiz tahsilatlar yapılan ya da banka ismi kullanılan durumlar olduğunu belirterek, İstanbul Eurobank adıyla kurulan sahte bankaya dikkat çekti.   Türkiye'de böyle dolandırıcılık görülmedi! Yalıda 'SahteBank' vurgunu!

Aslında olmayan bu bankanın ihalelere girecek şirketlere düşük komisyonlu sahte teminat mektubu dağıttığını belirten Akben, “Böyle bir banka gerçekte yok. Ancak bu tür hadiselerle de karşılaştık, maalesef bunu yapanlar var” ifadelerini kullandı. 

BTK DEVREYE GİRECEK

Mevcut yasal yetkilere göre bu tür olaylarla karşılaşıldığında savcılığa başvurulduğunu, ancak savcılık tedbir alana kadar suçun devam etiğini belirten Akben, yeni düzenlemeyle sürecin hızlanacağını söyledi.   Böyle dolandırıcılık görülmedi: Sahte banka kurup soydular!

Akben, “Biz tespiti yapar yapmaz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) bildirip bu internet sitelerine erişimin engellenmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Erdoğan Süzer/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde