Samsung'dan kötü haberler

Samsung'dan kötü haberler

Beklentilerin altında kalan satış rakamları sonrasında Samsung ikinci çeyrek karının geçen yıla göre yüzde 4 gerileyeceği tahmininde bulundu.

Samsung'dan kötü haberler
16px
24px
07.07.2015 15:59
ABONE OLgoogle
Samsung, bu yılın ikinci çeyrek karının geçen yıla göre yüzde 4 düşerek, 6.26 milyar dolardan 6.12 milyar dolara inmesini bekliyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu akıllı telefon pazarında bocalayan fakat çip pazarında gelişmeye devam eden Samsung’un karı üst üste yedinci kez gerilemiş olacak.

Bu çeyrek için verilen tahmini rakamlar önemli, çünkü satışların durumundaki en önemli faktör şirketin son amiral gemileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge. Kore merkezli teknoloji devi, Nisan ayında satışa sunduğu akıllı telefonlarıyla, hayal kırıklığı yaratan Galaxy S5’in başarısızlığını silmek istiyordu. Yeni telefonlar Samsung’un geçen çeyrekteki yüzde 30’luk düşüşü gidermesine yardımcı oldu, fakat halen şirketin elektronik bölümünü karlı hale getirmek için yeterli getiriyi sağlayamadı.

S6’nın satış rakamları için beklentilerin aşırı yüksek olduğunu belirten analist Yoo Eui-hyung, “Analistler iPhone'la beklenen farklılıkları yaramayan S6 için tahminlerini aşağı yönlü revize ederken, Edge modeli için arzı aşan talep var.” dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde