Samsung'dan Steve Jobs'a saygı

Samsung'dan Steve Jobs'a saygı

Samsung, yeni akıllı telefonunun tanıtımını en büyük rakibi olan Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın geçen hafta yaşamını yitirmesi dolayısıyla erteledi.

Samsung'dan Steve Jobs'a saygı
16px
24px
10.10.2011 12:22
ABONE OLgoogle

Güney Koreli elektronik devi Samsung, yeni akıllı telefonunun tanıtımını en büyük rakibi olan Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın geçen hafta yaşamını yitirmesi dolayısıyla erteledi. 

     Samsung'dan yapılan açıklamada, "Dünya hala Steve Jobs için yas tutarken yeni bir telefonun tanıtımını yapmak yanlış olur" denildi. 

     Samsung, "Nexus Prime" akıllı telefonunun tanıtımını 11 Ekim'de San Diego'da yapmayı planlıyordu.
     Samsung ve Apple, akıllı telefon piyasasının en büyük iki şirketi. Apple, akıllı telefon piyasasında yüzde 19,25'lik bir paya sahipken Samsung'un payı yüzde 16,2. 

     Apple, Samsung'un hem en önemli müşterilerinden biri, hem de en büyük rakibi. 

     İki şirket, Nisan ayından bu yana birbirlerine karşı 10 ayrı ülkede 20'den fazla patent davası açtı. 

     Samsung, geçen hafta Apple'ın yeni telefonu iPhone 4S'nin Fransa ve İtalya'da satışının yasaklanması için başvuruda bulundu. 

     Apple ise Eylül ayında Almanya'da Samsung'a karşı açtığı davayı kazanmış ve Samsung'un "Galaxy Tab" tablet bilgisayarlarının Almanya'da satışı yasaklanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde