Şampiyon Fenerbahçe

Şampiyon Fenerbahçe

Ligin bitimine 8 hafta kala F.Bahçe en yakın rakibi Beşiktaş'ın 6, üçüncü G.Saray'ın ise 9 puan önünde lider durumda.

Şampiyon Fenerbahçe
16px
24px
06.04.2007 05:18
ABONE OLgoogle

Bunu istatistikler söylüyor. Çünkü Birinci Lig'de 3 puanlı sistemde ve 18 takımla oynanan 13 sezonda son 8 haftaya puan farkıyla önde giren takımlar mutlu sona ulaştı.

Ligin bitimine 8 hafta kala F.Bahçe en yakın rakibi Beşiktaş'ın 6, üçüncü G.Saray'ın ise 9 puan önünde lider durumda. Ancak Fenerbahçe'nin İnönü'de Beşiktaş, Ali Sami Yen'de de G.Saray ile oynayacak olması, rakiplerinin şampiyonluk umutlarını sürdürmesine yol açıyor.

Peki daha önce bitime 8 hafta kala 6 puanlık farkı kapatıp şampiyon olan oldu mu? Bunun için 3 puan sistemine geçildikten sonra 18 takımla oynanan sezonlara baktık. Sonuç şu: Beşiktaş ile Galatasaray sezon sonunda şampiyon olurlarsa bir ilki başaracaklar!

YETER Kİ FARK OLSUN!
Bundan önce 3 puan sistemine geçildikten sonra 18 takımla oynanan 13 sezon var. Bu 13 sezonun 11'inde (yani yaklaşık yüzde 85'inde) son 8 haftaya lider giren ekipler şampiyonluğa ulaştılar. Sadece 2 sezonda ikinci sıradaki ekip, lideri geçerek şampiyonluğa ulaştı. Bu iki sezonun ortak bir özelliği var. Bu iki sezonda da liderle ikinci arasında puan farkı yok, yani iki takım averajla sıralanmışlar. Başka deyişle bu 13 sezonda bitime 8 hafta kala puan farkı 1 bile olsa lider olan takım, sezon sonunda şampiyon oldu.

Fener 100. yılda 100. gole yaklaştı

Fenerbahçe, 100. yılında şampiyonluğa yürürken, bu anlamlı yılda 100. gole de çok yaklaşıldı. Sarı-lacivertli takım şu ana kadar Süper Lig'de 51 gol kaydetti. Türkiye Kupası'nda 6 maçta 20 kez ağları sallayan Kanarya, Avrupa'da da 12 maçta 27 gol kaydederek toplamda 98 gole ulaştı.

Sarı-lacivertli takım yarınki Kayserispor karşılaşmasında, resmi maçlarda 100 gole ulaşabilir. Ama şu anda merak edilen o golü kimin atacağı... Bu konudaki favori ise istatistiklere göre Alex. Sambacı, şu ana kadar ligde 16, Avrupa'da da 1 gol atarak, takımının en skorer ismi oldu. Onu resmi maçlarda 13 golü (6 lig, 6 Avrupa, 1 Türkiye Kupası) olan Tuncay izliyor. Toplam 8 golü (6 lig, 2 Avrupa) olan Kezman ise, bölgesi itibarıyla öne çıkıyor.

Murat Demiryas/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde