Salih Uçan, rekor kiraya Roma'da

Salih Uçan, rekor kiraya Roma'da

Fenerbahçe, Salih Uçan’ı Roma’ya 2 yıllığına resmen kiraladı. Genç yıldız, İtalyan ekibiyle dün resmi sözleşme imzaladı.

Salih Uçan, rekor kiraya Roma'da
16px
24px
08.07.2014 04:49
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, Salih Uçan’ı Roma’ya 2 yıllığına resmen kiraladı. Genç yıldız, İtalyan ekibiyle dün resmi sözleşme imzaladı. Kanarya 2 yıllık kiralama bedeli olarak 4 milyon 750 bin euro alacak. Çizme ekibi ise 11 milyon euroluk satın alma opsiyonuna sahip olacak
Salih Uçan Roma ile sözleşme imzaladı
 
İtal­ya­’nın kök­lü ku­lü­bü AS Ro­ma, Fe­ner­bah­çe'nin genç yıl­dız ada­yı Sa­lih Uçan'ı res­men ki­ra­la­dı. Trans­fe­ri­ni ta­mam­la­mak üze­re ön­ce­ki gün İtal­ya'nın baş­ken­ti Ro­ma'ya giden Sa­lih, dün sağ­lık kon­tro­lün­den ge­çi­ril­di.

20 ya­şın­da­ki oyun­cu ak­şam sa­at­le­rin­de Ro­ma'nın Tri­go­ri­a sem­tin­de­ki Ful­vi­o Ber­nar­di­ni te­sis­le­ri­nin gi­ri­şin­de Türk ga­ze­te­ci­le­re, an­laş­tı­ğı­nı du­yur­du. Gö­rüş­me­le­rin ar­dın­dan kı­sa bir açık­la­ma ya­pan Uçan, “Baş­ta Fe­ner­bah­çe Baş­ka­nı­mız Aziz Yıl­dı­rım ol­mak üze­re, Ro­ma'da da Sa­ba­ti­ni ve ho­ca­mız Ru­di Gar­ci­a'ya da te­şek­kür ede­rim. Mut­lu­yum. Çok gü­zel” di­ye ko­nuş­tu. Sa­lih Uçan'ın açık­la­ma­sı­nın ar­dın­dan Ro­ma ku­lü­bü de genç oyun­cu­nun söz­leş­me im­za­lar­ken çe­kil­miş fo­toğ­ra­fı­nı res­mi si­te­sin­den pay­laş­tı.

Fenerbahçe de yaptığı açıklamada Sa­lih Uçan'ın 4 mil­yon 750 bin eu­ro be­del­le 2014-2015 ve 2015-2016 se­zon­la­rı için ki­ra­lan­dı­ğı, üçün­cü yıl­da ise sa­tın al­ma op­si­yo­nu 11 mil­yon be­del­le Ro­ma'da ol­mak üze­re bir ek üc­ret ol­mak­sı­zın trans­fer edil­di­ğini duyurdu.

De Sanctis: Hoş gelmiş

Sa­lih’in yeni takım ar­ka­da­şı olan ve 2008-09 se­zo­nun­da Ga­la­ta­sa­ray'da for­ma gi­yen ka­le­ci Mor­gan De Sanc­tis, Tür­ki­ye'de kal­dı­ğı dö­nem­de öğ­ren­di­ği Türk­çe ke­li­me­ler­le Ro­ma'nın ilk Türk oyun­cu­su­nu kar­şı­la­dı. De Sanc­tis, Tri­go­ri­a'da­ki te­sis­le­re ara­bay­la gi­ri­şin­de, Türk ga­ze­te­ci­le­ri­nin, Sa­lih Uçan'ın Ro­ma ile söz­leş­me im­za­la­dı­ğı­nı ha­tır­lat­ma­sı üze­ri­ne, “Hoş gel­miş” di­ye­rek ba­şa­rı di­le­ği­ni ilet­ti. Bu arada Roma Salih’in yanı sıra Chelsea’den ayrılan İngiliz futbolcu Ashley Cole’ü de renklerine bağladı.

Çizme’yi aşan 11’inci Türk


Roma ile özleşme imzalayan Salih Uçan, eski takım arkadaşı olan Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu’nun ardından İtalya’da forma giyecek ilk milli futbolcumuz olacak. 2001-2005 yılları arasında Serie A devi İnter’de ter döken Emre, 110 müsabaka oynayarak İtalya’da en çok maça çıkan Türk futbolcu unvanını elinde bulunduruyor. Salih tüm zamanlarda ise İtalya Serie A’da forma giyecek olan 11’inci Türk futbolcu olacak.

Fener’in üçüncü yolcusu

İtal­ya­’ya fut­bol­cu gön­de­ren ta­kım­lar ara­sın­da Ga­la­ta­sa­ray zir­ve­de. Bü­lent Eken, Me­tin Ok­tay, Ha­kan Şü­kür, Em­re Be­lö­zoğ­lu, Okan Bu­ruk ve Ümit Da­va­la Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kım­dan Çiz­me­’ye trans­fer ol­muş­tu. Lef­ter Kü­çü­kan­don­ya­dis, Can Bar­tu ve Sa­lih Uçan Fe­ner­bah­çe­’den; Şük­rü Gü­le­sin Be­şik­ta­ş’­tan; Bü­lent Esel ise Ada­lets­po­r’­dan İtal­ya­’nın yo­lu­nu tut­tu.

Emre’den ağabey nasihati

Sa­li­h’­e Ro­ma yol­cu­lu­ğu ön­ce­si, da­ha ön­ce İtal­ya de­ne­yi­mi­ni ta­dan Em­re Be­lö­zoğ­lu­’n­dan ağa­bey tav­si­ye­le­ri gel­di. Tec­rü­be­li fut­bol­cu­nun genç mes­lek­ta­şı­na “Zor­lu bir li­ge gi­di­yor­sun. Hem Tür­ki­ye­’yi hem de Fe­ner­bah­çe­’yi tem­sil ede­cek­sin. Çok ça­lış­ma­lı­sın. Ora­da ol­maz­sa ol­maz 3 şey var: İyi ça­lış­mak, iyi bes­len­mek, iyi din­len­mek. İtal­ya fark­lı bir kül­tür. En kı­sa sü­re­de adap­te ol­ma­ya ça­lış. He­men dil­le­ri­ni öğ­ren. Ben ora­ya ken­di­mi ka­nıt­la­mıştım. Ama sen ken­di­ni ora­da is­pat et­melisin. Herkesin gözü üstünde olacak. Yeteneklerine inan ve onu geliştir. Sana güveniyoruz. Allah utandırmasın kardeşim” diye destek verdiği öğrenildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde