Salih Hotiç hayata veda etti

Salih Hotiç hayata veda etti

Ayakkabı sektöründe Türkiye'nin sayılı markaları arasında gelen Hotiç'in kurucusu Salih Hotiç, önceki gün tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybetti

Salih Hotiç hayata veda etti
16px
24px
11.10.2005 00:00
ABONE OLgoogle

95 yaşında vefat eden Salih Hotiç için dün Erenköy Galippaşa Camii'nde öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Salih Hotiç'in cenaze namazına sanat ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Erenköy Galippaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Salih Hotiç'in cenazesi sevenlerinin gözyaşları arasında Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlk mağazasını 1957'de açtı

Salih Hotiç, 1914 yılında ailesiyle birlikte Bosna'dan Türkiye'ye göç etti. Soyadını Bosna'daki bir tepeden alan Salih Hotiç, 1938 yılında istanbul Mercan'da küçük bir atölyede ayakkabı üretimine başladı. Türkiye Ayakkabı İş Kooperatifi'ni kuran ve 20 yıl başkanlığını sürdüren Salih Hotiç, ilk mağazayı 1957'de Kadıköy Direkli Pasajı'nda açtı. 1980'lerde yönetimi çocuklarına devreden Hotiç'in kurduğu şirket bugün Amerika'ya dahi ayakkabı ihraç ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde