Saldırı sonrası Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!

Saldırı sonrası Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Putin ikilisi bugün telefon görüşmesi yaptı.

Saldırı sonrası Erdoğan ile Putin arasında sürpriz görüşme!
16px
24px
25.11.2016 15:36
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Putin ikilisi bugün telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkiler ile birlikte, başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

“Fırat Kalkanı” operasyonu kapsamında El Bâb yakınlarında Türkiye askerlerinin hedef alındığı saldırıya ilişkin görüş alışverişinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Halep’teki insani krize çözüm bulma çabalarını hızlandırma konusunda mutabık kaldı.

“Fırat Kalkanı”nın Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu belirten Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklediklerini de belirtti.

Öte yandan Erdoğan-Putin ikilisi, Türkiye-Rusya ilişkilerini normalleştirilmesi sürecini destekleme kararlılıklarını teyit etti.

İlişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Başbakan Binali Yıldırım’ın 6 Aralık’ta Moskova’ya yapacağı ziyarete ve 2017’nin ilk yarısında gerçekleştirilecek olan Rusya-Türkiye ÜDİK toplantısına da değindi.   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde