Salça kırmızı eti bile solladı

Salça kırmızı eti bile solladı

TGDF Başkanı Kopuz, bu yıl gıdada en fazla fiyat artışının salçada yaşandığını söyledi.

Salça kırmızı eti bile solladı
16px
24px
26.12.2010 15:58
ABONE OLgoogle

Kopuz, girdi maliyetlerinin arttığı sürece, gıda fiyatlarının yükselişini sürdüreceğini de dile getirdi.

Gıda sektöründe fiyatı en çok artan ürün salça oldu. Kilogram fiyatı Aralık 2010’da bir önceki yıla göre yüzde 51 civarında artarak 3.24 liradan 4.89 liraya çıkan salça, artış oranında son dönemin ‘ünlü’ ürünü kırmızı eti bile geride bıraktı.

Gazetecilerle bir araya gelen Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, 2010’u değerlendirdi. Bu yılın en çok zamlanan ürünlerini de açıklayan Kopuz, hem dünyada hem de Türkiye’de tarım ve gıdanın gelecekte stratejik sektörler olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki dönemde sektörün yatırım ikliminin etkileneceğinin altını çizen Kopuz, Türkiye’de yatırımı düşünen yatırımcının başka ülkelere yönlenebileceğini dile getirdi.

Plansız üretim, entegrasyonun sağlanamaması ve gerçekçi olmayan teşvik ve desteklemelerin; hammadde temini, üretim ve fiyat konularını da olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Kopuz, şöyle devam etti: “Diğer yandan tarımsal emtia fiyatlarının tüm dünyada istikrarlı yükselişine devam etmesi, mevzuattan kaynaklanan sıkıntılar, yurtiçinden kaliteli ve sürekli hammadde elde edemeyişimiz ve girdi maliyetlerinin yüksekliği, gıda ve içecek ürünlerimiz üzerinde giderek artan bir fiyat baskısı oluşturmaktadır. Bu durumun böyle devam etmesi halinde önümüzdeki yıl ürün fiyatlarına makul seviyede bir artışın gelmesi de muhtemeldir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde