Sahte reçeteyle devleti 20 milyon dolandırmışlar

Sahte reçeteyle devleti 20 milyon dolandırmışlar

Ankara'da hasta bezi kullanan kişiler adına sahte reçeteler düzenleyerek devleti 20 milyon lira dolandırdığı tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Sahte reçeteyle devleti 20 milyon dolandırmışlar
16px
24px
11.12.2017 11:06
ABONE OLgoogle

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri,  yatalak bir hastası olan hasta yakınının "hakkı olan bezi alamadığı" yönündeki  başvurusu üzerine soruşturma başlattı.
 
Söz konusu hasta adına hasta bezlerinin kullanılmış olarak kayıtlara  girdiğini belirleyen ekipler, 3 medikal firmayı takibe aldı. Teknik ve fiziki  takibin ardından ekipler, 3 firmaya yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda 6 şüpheli "resmi belgede sahtecilik ve nitelikli  dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınırken, belirlenen adreslerde yapılan  aramada doktor kaşeleri ile çok sayıda sahte reçete ele geçirildi.
 
Yapılan araştırmada, söz konusu firma yetkililerinin hasta bezlerinin  e-reçete kapsamı dışında olmasını fırsat bilerek çeşitli hastanelerde görevli  nöroloji doktorları adına kaşe yaptırdıkları ve bu kaşeleri kullanarak hastaların  bilgisi dışında hazırladıkları sahte reçeteleri imzaladıkları belirlendi.
 
Sahte reçeteleri kullanarak devleti 20 milyon lira zarara uğrattığı  tespit edilen şüphelilerin, hasta bezlerini de kamyonlarla Türkiye'nin çeşitli  illerine göndererek anlaşmalı medikal firmalar aracılığıyla sattıkları ortaya  çıktı.
 
Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne  getirilirken, soruşturmanın devam ettiği ve dolandırıcılığın boyutunu belirlemek  amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinin  de geçmişe dönük inceleme başlattığı öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde