Şahin’e Hakkâri görevi

Şahin’e Hakkâri görevi

Erdoğan, Uludere açıklamalarıyla tepki çeken Bakanı, il kongresi için BDP’nin kalesine gönderiyor

Şahin’e Hakkâri görevi
16px
24px
05.06.2012 08:59
ABONE OLgoogle

Uludere açıklamaları nedeniyle kendi partisinden bile tepki gören Bakan Şahin, AKP’nin 10 Haziran’daki Hakkâri il kongresine Başbakan Erdoğan’ı temsilen katılacak. BDP’nin seçimde 3-0 yaptığı kalesi konumundaki Hakkâri için bu görevlendirme, “Erdoğan, Şahin’in arkasında olduğunun mesajını veriyor” diye yorumlanıyor.

 Başbakan Tayyip Erdoğan, Uludere ile ilgili açıklamaları nedeniyle Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’le yaşadığı tartışmada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in arkasında durduğunu gösteren bir görevlendirme yaptı. Erdoğan, Bakan Şahin’i, Uludere açıklamaları nedeniyle en çok tepki gördüğü BDP’nin kalesi konumundaki Hakkâri’de AKP il kongresi için görevlendirdi.

Bakan Şahin, Uludere’de yaşamını yitirenler için “PKK’nin figüranları” ifadesini kullandığı için, AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik tarafından, “Yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz” diye eleştirilmişti. Parti içinde Kürt vekiller, parti yönetimine, “bakanı görevden alın” başvurusu yapmıştı. Bakan Şahin’in istifa edebileceği ya da görevden alınabileceği beklentileri dile getirilirken Erdoğan, iki isme de aynı mesafede duran bir tavır çizmişti. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, parti içindeki bu çekişmede Şahin’in arkasında duran bir karar aldı. Erdoğan, Şahin’i özellikle Uludere konusundaki açıklamaları nedeniyle en sert kavgaya giriştiği BDP’nin en güçlü taban desteğinin bulunduğu Hakkâri il kongresi için görevlendirdi.

Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere yaklaşık 25 ilin kongresine katılma kararı alırken, kendisinin katılamadığı iller için de bakan ve parti yöneticilerini görevlendirdi.

Bu çerçevede İdris Naim Şahin’e de AKP Hakkâri il kongresine katılma görevi verdi. Bakan Şahin, 10 Haziran’da yapılması planlanan Hakkâri il kongresine Erdoğan’ı temsilen katılmakla görevlendirildi. Hakkâri’nin, Bakan Şahin’e en çok tepki gösteren BDP’nin kalesi konumunda olmasının yanısıra 34 kişinin bombalanarak öldürüldüğü Uludere’nin de hemen yanıbaşında olması nedeniyle Şahin’in ziyaretinin gergin geçmesine neden olacak özellikler taşıdığına dikkat çekiliyor.

Hakkâri, AKP’nin son seçimde milletvekili çıkaramadığı Tunceli ve Iğdır’la birlikte üç ilden biri konumunu da elinde bulunduruyor. Bu nedenlerle Şahin’in Hakkâri’ye gönderilecek olmasının “yanlış bir seçim olduğu” sesleri AKP içinde de ifade ediliyor.
Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde