Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliye talepleri reddedildi

Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliye talepleri reddedildi

AYM'nin hak ihlali kararı verdiği gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında tutukluluğunun devamına karar verildi.

Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tahliye talepleri reddedildi
16px
24px
11.01.2018 20:16
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugün yaptığı toplantıda FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi eski yazarlarından Şahin Alpay ve yazar Mehmet Altan ile Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’ın bireysel başvurularını görüştü.

Anayasa Mahkemesi’nin, 6’ya karşı 11 üyenin oy çokluğuyla Alpay, Altan ve Günay'la ilgili hak ihlali kararı verdiği belirtildi. Yüksek Mahkemesi’nin Şahin Alpay ile Mehmet Altan hakkında hak ihlali olduğuna hükmetti.

Hak ihlali kararına rağmen gazeteci Şahin Alpay ve Mehmet Altan’ın tutukluluklarına devam kararı verildi.

AYM’nin hak ihlali kararı verdiği Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi. Şahin Alpay hakkındaki karar oy çokluğuyla alındı. Mahkeme heyetinden bir üye karara muhalefet şerhi koydu. Karara katılmayan üye “6216 sayılı yasanın 66 -1 maddesi gereğince kesin ve mahkememizi bağlayıcı nitelikte olması nedeniyle heyetin tutukluğun devamı yönündeki görüşüne katılmıyorum” dedi.

MEHMET ALTAN’IN DA TAHLİYE TALEBİNE RET

AYM’nin hak ihlali kararı verdiği bir diğer gazeteci Mehmet Altan hakkında İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi de tutukluluğunun devamına karar verdi.

ALTAN’IN AVUKATI: KARAR ANAYASA’YA AYKIRI

Mehmet Altan’ın avukatı Veysel Ok, kararın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AYM kararının herkes için bağlayıcı olduğuna dikkat çekerek, Ağır Ceza Mahkemesi kararının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde