Sahibinden satılık yeni AVM

Sahibinden satılık yeni AVM

Boludağı A.Ş. tarafından hayata geçirilen Highway Outlet AVM'nin satılacağı konuşuluyor

Sahibinden satılık yeni AVM
16px
24px
06.06.2016 13:59
ABONE OLgoogle
Bolu Dağı'nda bulunan Avrupa'nın en büyük otoyol tesisi olarak faaliyete geçen Highway Outlet AVM, "Boluda" projesinin ilk etabı olarak kapılarını 2011 yılında açmıştı.

Tünel açılmadan önce Boludağı’nda bulunan işletmelerin ortaklığında açılan bu AVM ile ilgili ciddi kulisler konuşulmaya başlandı.

Kulislere göre, Boludağı A.Ş. tarafından hayata geçirilen Highway Outlet AVM satılıyor. Son günlerde TEM otoyolu girişi ve D-100 karayolu bağlantı yolunun kapatılmasıyla gündemde olan Highway Outlet AVM'ye dört firma talip olmuş.

Pazarlıklar son aşamaya gelmiş. Pazarlıkların bu hafta sonuçlanacağı konuşuluyor. Bolu'da Ankara ve İstanbul otoyolunun tam merkez noktasında bulunan Highway Outlet AVM, 37 bin 500 metrekare kiralanabilir, 25 bin metrekare ortak kullanım alanına ve 20 bin metrekare benzin istasyonları, konaklama alanları ve binek oto restoranlarına sahip bulunuyor.

3 bin metrekarelik açık ve bin metrekarelik açılıp kapanabilen çatıya sahip AVM, ayrıca 20 metre yüksekliğinde yedi kuleye ve 12 metre yüksekliğinde kubbelere sahip. Toplam 111 mağazası bulunan Highway Outlet AVM'de 3 bin 750 araçlık otopark kapasiteli.

Bölgenin en büyük çocuk eğlence merkezine sahip AVM'de ayrıca 2 bin metrekare süs havuzu da bulunuyor.

Bolu Dağı A.Ş. ise, Ankara-İstanbul Otoyolu üzerinde Abant Kavşağı ile Kaynaşlı gişeleri arasında kalan ve Bolu Dağı olarak adlandırılan mevkide uzun yıllar yol üstü hizmet tesisi işletmeciliği yapan, bölgeye ekonomik değer kazandırmış profesyonel işletmeciler tarafından kurulan bir yapı.
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde