Şahenk steak kralı oluyor

Şahenk steak kralı oluyor

Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, yeme-içme sektörüne ünlü steak restoranı Nusr-ET'le girdi.

Şahenk steak kralı oluyor
16px
24px
25.12.2011 06:16
ABONE OLgoogle

 Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, yeme-içme sektörüne ünlü steak restoranı Nusr-ET'le girdi. Restoranın yüzde 50'sine 6.8 milyon dolar ödeyen Şahenk kurduğu yeme-içme şirketiyle de yatırımlarına devam edecek

Doors Grubu ve The House Hoteller'inin bir bölümünün yabancı fonlara satılmasının ardından yiyecek-içecek dünyasında yeni bir gelişme daha yaşandı. 15 gündür gastronomi dünyasında yeme-içme sektörüne hızlı bir giriş yapacağı konuşulan Doğuş Grubu kararını verdi. Edinilen bilgilere göre, konuşulan birçok restoran isminden biriyle el sıkışılmış.

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk, son aylarda gündemden hiç düşmeyen steak house'lardan Nusr-ET'in yüzde 50'sini 6.8 milyon dolara satın almış. Kulislerde bu paranın içinde Nusr-ET'i Etiler Çamlık'tan Nispetiye Caddesi üzerine taşıma maliyetinin de olduğu belirtiliyor. Doğuş Grubu'nun Nusr-ET'i Nispetiye Caddesi üzerinde bulunan gruba ait Porsche, Audi ve Volkswagen bayilerinden birinin yerine taşımayı planladığı söyleniyor. Grubun bir başka hedefi de 1 yıl içinde Nusr-ET Steak House'un bir şubesini Bodrum Turgutreis Doğuş Marine'de bir şubesini de Bağdat Caddesi üzerinde açmakmış.

DOĞUŞ ŞİRKETİ KURDU

Henüz resmi bir açıklama yapmayan Doğuş Grubu hafta içi bu gelişmeleri destekleyen önemli bir karar aldı. Doğuş Grubu bünyesindeki 'Doğuş Hava Taşımacılığı' şirketi, olağanüstü genel kurula giderek adını ve faaliyet alanını değiştirdi. 28.5 milyon lira sermayeli Doğuş Hava Taşımacılığı'nın ismi 'Doğuş Yeme İçme Hizmetleri' oldu. Şirketin faaliyet alanı ise her tür restoran, kafe ve lokantayı kurmak, işletmek ve devralmak olarak yenilendi.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan yeni şirketin yönetiminde. Doğuş Grubu 123 şirketi ve 29 bin çalışanıyla finans, otomotiv, inşaat, turizm, medya, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun şimdi de isim yapmış ünlü restoranların çoğunluk hisselerini alarak bu sahaya iddialı bir giriş yapması bekleniyor. Grubun ilgilendiği diğer ünlü işletmeler arasında, her biri kendi alanında marka olan ve sadece iş dünyasının değil yabancı turistlerin de gözdesi olan Poseidon, Köşebaşı, Lacivert, Mavi, Feriye ve Hayal Kahvesi var.

ETLERİ KENDİSİ PİŞİRİYOR

Doğuş'un ortak olduğu Etiler Çamlık'taki restoran iş dünyasının uğrak yerlerinden biri. Nusret Gökçe ve tekstilci arkadaşı Mithat Erdem tarafından 2010'da açıldı. 28 yaşındaki Nusret Gökçe Günaydın Restourant'ta çalışmış daha sonra buradan ayrılarak kendi işinin başına geçmiş bir isim. Gökçe kendine 'et sanatçısı' ve 'et sihirbazı' diyor.

Ete satır darbelerini hoyratça indirmiyor. Eti sanki kesmiyor da okşuyor. Elindeki bıçağı cerrah titizliğinde kullanıyor. Nusr'ET'te 1.5 ton et özel dolaplarda saklanıyor. Restorana gelen tüm müşterileri kapıda karşılıyor, onları tek tek uğurluyor. Müdavimlerinin hangi eti ve hangi pişme derecesini sevdiklerini ezbere bildiğinden siparişi de o alıyor. Mutfaktaki ekibi 'hazır ol'da beklese de etleri kendisi pişiriyor.

GRUBUN TURİZM YATIRIMLARI ARTIYOR

Önceki akşam Park Hyatt Hotel'de Ferit Şahenk'in de katıldığı bir motivasyon partisi yapıldı. Partinin dikkat çeken ismi ise Turizm Grubu'nun başına getirildiği Ferit Şahenk tarafından açıklanan Naci Başerdem oldu. Şahenk bunu partide bizzat açıkladı. Doğuş Grubu 1976'dan beri bulunduğu turizm sektöründe, 6 adet 5 yıldızlı otel ve iki 5 yıldızlı tatil köyünün yanı sıra Didim ve Port Göcek marinalarının sahibi.

Doğuş Turizm Grubu; Emporio Armani, Gucci ve Loro Piana gibi dünyaca ünlü lüks markalar ile anlaşması olan Arena Giyim şirketini de bünyesinde barındırıyor. Bodrum'da bulunan In-Formal, Select Maris'teki 'Boutique Select' ve Didim D-Marin'deki Didim Outlet ise Arena'nın kendi yarattığı markası. Turizm Grubu'nun tüm otel tesisleri küresel işletici markalarla işbirliği içinde uluslararası standartlarda faaliyet gösteriyor. Grubun otel tesisleri ise Grand Hyatt İstanbul, Maritim Hotel Club Alantur (Alanya), Maritim Hotel Grand Azur (Marmaris) 2008 sonunda açılan Park Hyatt İstanbul Maçka Palas'ın yanı sıra, 2010 yılında gruba katılan D-Hotel Maris'ten oluşuyor.

MAYA UPTOWN BİNASINI DA ALMIŞ

Edinilen başka bir bilgiye göre de, Doğuş Grubu, D-Gym ve D-Life işini de büyütüyor. Sağlıklı yaşama verdiği önemle bilinen Ferit Şahenk, Etiler'de önce Maya Uptown AVM olarak açılan, ardından Mohini Çocuk Merkezi olan ve son zamanlarda kapanıp boş kalan binayı satın almış. Burayı komple D-Gym Spor Kompleksi yapacağı söylenen Doğuş Grubu bu alanda da büyüyeceğe benziyor. Grup Maslak'ta, Doğuş Power Center içinde 4 bin 500 metrekarelik alanda projelendirilen ve Türkiye'nin en ileri teknolojik altyapı ve imkânlarla donatılmış sağlıklı yaşam kompleksi D-Gym ile 'sağlıklı yaşam' alanında faaliyet gösteriyor.

UZMAN SPOR MERKEZİ

Başta spor olmak üzere, sağlıklı beslenme ve yaşama alışkanlıkları konusunda tüm uzmanlıkları bir arada sunan D-Gym'de, geniş kardiyovasküler ekipman parkuru, 3 farklı kategoride alet parkuru, çok amaçlı stüdyolar, özel pilates stüdyosu ve spinning stüdyosu bulunuyor. (Sabah)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde