Şahenk ‘havadan’ nereye iniyor?

Şahenk ‘havadan’ nereye iniyor?

Doğuş Grubu hafta içinde bu yönde önemli bir karar aldı.

Şahenk ‘havadan’ nereye iniyor?
16px
24px
24.12.2011 08:08
ABONE OLgoogle

Birçok ünlü restoranı satın alarak yeme - içme sektörüne hızlı bir giriş yapacağı konuşulan Doğuş Grubu hafta içinde bu yönde önemli bir karar aldı.

Doğuş Grubu bünyesindeki ‘Doğuş Hava Taşımacılığı’ şirketi, olağanüstü genel kurula giderek adını ve faaliyet alanını değiştirdi. Artık 28.5 milyon lira sermayeli Doğuş Hava Taşımacılığı’nın yeni ismi ‘Doğuş Yeme İçme Hizmetleri’... Şirketin faaliyet alanı ise her tür restoran, kafe ve lokantayı kurmak, işletmek ve devralmak olarak yenilendi.

‘Görüşmeler sürüyor...’

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan yenilenen şirketin yönetiminde. Doğuş Grubu 123 şirketi ve 29 bin çalışanıyla finans, otomotiv, inşaat, turizm, medya, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun şimdi de isim sahibi restoranların çoğunluk hissesini alarak bu yeni sahaya iddialı bir giriş yapması bekleniyor.

Balık yemeklerinden Osmanlı mutfağına kadar çok çeşitli damak zevklerine hitap eden restoranları almaya niyetli olduğu belirtilen Doğuş Grubu’nun bu alandaki görüşmeleri sürüyor. Hayal Kahvesi’nin kurucusu ünlü işletmeci Fehmi Yaşar, Doğuş Grubu’yla temasta olduklarını belirterek, “Hayal Kahvesi’nin yanı sıra Lacivert ve Galata Kiva Han için de grupla görüşmelerimiz sürüyor. Prensip aşamasında bazı kararlar var ama henüz bir imza atılmış değil. Şu an için görüşmelerin sürdüğünü söylemekle yetinebilirim” diyor.

Doğuş Grubu’nun ilgilendiği diğer ünlü işletmeler arasında kebap restoranı Köşebaşı ve et lokantası Nusr-Et’in de adı geçiyor.

Otel ve marinaları var

Doğuş Grubu 1976 yılından beri var olmayı sürdürdüğü turizm sektöründe, 6 adet 5 yıldızlı otel ve iki de 5 yıldızlı tatil köyünün yanı sıra Didim ve Port Göcek marinalarının sahibi. Grubun Dalaman ve Hırvatistan Sibenik’teki marinalarının da 2013‘te tamamlanacağı düşünülürse ‘Doğuş Yeme İçme Hizmetleri’ girişiminin turizm boyutuyla da önemi artacak.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde