Şahenk hangi işte son anda masadan kalktı!

Şahenk hangi işte son anda masadan kalktı!

Son dönemde peşpeşe satın almalarla dikkat çeken Doğuş Grubu patronu Şahenk, bir işte son anda masadan kalktı

Şahenk hangi işte son anda masadan kalktı!
16px
24px
07.11.2012 11:55
ABONE OLgoogle

Doğuş Grubu ile İstanbul Doors Group arasındaki pazarlık çoğunluk hissesine takıldı.

Ekonomist dergisinin haberine göre; Finanstan medyaya, otomotivden turizmi kadar 7 ana sektörde faaliyet gösteren Doğuş Grubu’nun son dönemdeki gözde yatırım alanı, pek çok kişiyi şaşırtsa da restoran işletmeciliği. Yakın geçmişe kadar inşaatın yanı sıra bankacılık, otomotiv ve turizm gibi yüksek hacimli işlere konsantre olan grup, son dönemde restoran işletmeciliği gibi daha butik ve küçük cirolu işlere de yatırım yapıyor.
 
Bu alanda D.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) adlı bir şirket kuran Doğuş Grubu, Nusret Steakhouse’dan sonra geçtiğimiz günlerde Moğol barbekü restoranı Go Mango’nun yüzde 60′lık hissesini satın aldı. Yine Mavi Balık için görüşmeler yapan Doğuş Grubu’nun markajına daha önce Lacivert de girmişti. Ancak Doğuş’un çoğunluk hissesini satın alma isteği Lacivert yönetimi ile el sıkışmalarını önlemişti.
 
ANLAŞMAZLIK NEDENİYLE MASADNA KALDIRILDI
 
Grup en son Kitchenette, Anjelique, Vogue, Gina, Mama gibi ünlü restoranları bünyesinde bulunduran İstanbul Doors Group ile de pazarlığa oturdu.
 
İstanbul Doors Group’un çoğunluk hissesini satın almak için görüşmeler yapan Doğuş Grubu’nun bu görüşmelerden de olumlu bir sonuçla dönemediği duyumunu aldık. Aldığımız duyumlara göre İstanbul Doors Group, çoğunluk hissesini satmak istemediği için görüşmeler olumsuz sonuçlanmış. İddialara göre İstanbul Anadolu Yakası’nın önemli restoranlarından Lacivert’teki çoğunluk hisse ısrarının Doors’ta da sürmesi iki tarafı anlaşamadan pazarlık masasından kaldırmış.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde