Şahenk, hangi dünya deviyle ortaklık yapıyor?,

Şahenk, hangi dünya deviyle ortaklık yapıyor?,

Salıpazarı Liman Sahası için 702 milyon dolarlık en yüksek teklifi Doğuş Holding'e dünya devi ortak oluyor...

Şahenk, hangi dünya deviyle ortaklık yapıyor?,
16px
24px
27.08.2015 11:09
ABONE OLgoogle
Peninsula Istanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ, otelcilik hizmetleri pazarında birlikte faaliyet göstermek için Rekabet Kurumuna başvuru yaptı

Peninsula Istanbul Holdings AG ve Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ ortak girişim kurmak için Rekabet Kurumuna başvuruda bulundu.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımlar AŞ ve Peninsula Istanbul Holdings AG otelcilik hizmetleri pazarında birlikte faaliyet göstermek için başvurdu.

Söz konusu şirketler Kuruma, İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nda yer alacak İstanbulport Projesinin lüks otel bölümünün geliştirilip, The Hongkong and Shanghai Hotels Limited veya iştiraklerinden biri tarafından otel anlaşmaları grubuna göre işletilmesi ve yönetimi için ortak girişim kurma başvurusu yaptı.



LİMANLARIN EFENDİSİ

Asya'nın lüks otel markası Peninsula'nın sahibi The Hongkong and Shanghai Hotels Limited (HSH) şirketinin bu yılın ilk 6 aylık döneme ait faaliyet raporundaki bilgiye göre, söz konusu projenin bedeli 300 milyon avro olacak.

Bunun 150 milyon avrosu HSH tarafından karşılanacak. 1928'de kurulan lüks otel zinciri Peninsula otelleri Hong Kong, Şangay, Tokyo, Pekin, New York, Chicago, Beverly Hills, Bangkok, Manila, Paris ve Londra'da faaliyet gösteriyor.

Shanghai Hotels'in dünyanın bir çok önemli merkezinde otelleri bulunuyor.



Mayıs 2013'de ihalesi yapılan Salıpazarı Liman Sahası için 702 milyon dolarlık en yüksek teklifi Doğuş Holding vermişti.  
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde